Horoskopski znak ovan

Ovan
Ovan
Ovan
21.03 - 20.04
Ovan je jedan od tri vatrena horoskopska znaka, pa ga kao i druga dva, Lava i Strelca, karakteriše izobilje životne energije. Koje su još karakteristike Ovna? Kakve su osobe rođene u ovom horoskopskom znaku?

Ovan horoskop karakteristike

Tvrdoglavost

Tvrdoglav poput ovna, ko nije čuo ovu izreku? Ovo je tačno i za osobe rođene u ovom horoskopskom znaku. Ovan ne robuje predrasudama, već je otvoren i tolerantan. Savete ne sluša i ne sledi nikoga, već ide uvek svojim putem. Često će, ako oseti pritisak, raditi suprotno savetu pa makar na svoju štetu. Teško uči na greškama, pa ih često ponavlja. Ipak, ako ne vršite pritisak na Ovna, on može biti divan prijatelj i sjajan, posvećeni partner.

Idealista i lider

Rođeni su lideri, pa često postaju šefovi i vođe. Idu fokusirano ka svom cilju ne osvrćući se preterano ni levo ni desno, rešeni da sprovedu sve što žele. Često su idealisti, ratnici i pobunjenici, i odlično se snalaze u raznim pokretima i društvima koja se zalažu za prava i okupljaju oko neke ideje. Čim vidi da mu se nešto ne dopada, ovan će svom silinom skočiti u odbranu onoga što smatra ispravnim. Ovan je nezavisan i voli svoju slobodu i samostalnost. Trudeći se da po svaku cenu održi takvu sliku o sebi, lako može upasti u zamku da ne traži pomoć kada mu je potrebna.

Nestrpljivost

Veliki problem Ovnova jeste nedostatak strpljenja. Oni žele sve, i to odmah. Ako se dogodi da to ne dobiju, naljutiće se ili odustati. Ovan je u stanju da ogromnu energiju uloži u postizanje cilja, a onda ga momentalno napusti u slučaju neuspeha. S druge strane, ako je rešen da ga postigne po svaku cenu, neće odustati do smrti. U detinjstvu takođe ima problema sa autoritetom, pravilima, i ograničenjima. Dete ovan je maštovito i veselo, i malo koji znak horoskopa je tako zabavan i veseo i u odraslom dobu. Ovan je iskren, pun radosti i bezbrižan. Vaš odnos sa njim zavisi samo od toga koliko ga razumete i kako se prema njemu ophodite, da li ga poštujete i pružate mu ono što mu treba. Ovan Vam može postati najbolji prijatelj i posvećeni partner, ili najgori neprijatelj.

Ovan horoskop karakteristike – muškarac

Muškarac ovan je nepopustljiv, i kada postavi ciljeve, ići će ka njima makar glavom kroz zid. Nepokolebljiv i odlučan, ovan često ciljeve ostvari upravo zahvaljujući ovim osobinama. Ovan je svestan svojih kvaliteta i ne trudi se da ih sakrije. Ambiciozan je, pun planova i posvećen ostvarenju svojih ciljeva.

Sukobi

Ovan nije baš sjajan partner prilikom sukoba. Tvrdoglav je i ima želju da pobedi u sukobu, pa lako upada u teške svađe i nije sklon blagim rešenjima i kompromisu. Zato se često događa da umesto rešenja, obe strane odlaze besne i prekidaju komunikaciju. Ovan ima tendenciju da bude egocentričan i ignoriše potrebe drugih. U vezi može pokazati ljubomoru. Ali, i pored svega, ovan je jedan od osećajnijih horoskopskih znakova i lako može biti povređen, posebno u partnerskom odnosu.

Pohvale i kritika

Kao i Lavu, Ovnu su potrebne pohvale, nagrade, da vidi da je cenjen. Komplimenti i zahvalnost posebno su mu bitni u vezi, pa bi partner trebalo to da zna. S druge strane, ovnovi dobro podnose kritiku, čak i kad im se čini nepravedna. U vezi je takođe bitno znati da ovan ne podnosi ograničenja, zabrane i prinude, i uvek će se boriti za sebe. Ujedno je posvećen i uporan, ali ne trpi nametnuta pravila i okvire.

Muškarac Ovan ljubav

Ljubavni odnos sa ovim vatrenim znakom može biti sve, samo ne dosadan. Muškarac Ovan je vrlo zavodljiv i zabavan, i učiniće sve da Vas osvoji. U vezi može biti naporno tvrdoglav, nespreman na kompromise, suviše dominanatn, pa čak i agresivan. A zapravo, ispod površine, krije se nežna i osetljiva duša, koju će pokazati tek ako mu je izuzetno stalo do Vas. Iako ne pokazuje lako emocije, to nikako ne znači da ih nema. Muškarac Ovan veruje u pravu ljubav i boriće se za nju svim silama.

Kako znati da se sviđaš muškarcu Ovnu i kako osvojiti muškarca Ovna?

Jednostavno, on će ti to otvoreno pokazati. Kada mu se neko dopada, Ovan ga obasipa pažnjom i uradiće sve da osvoji. Ono čemu muškarac Ovan ne može odoleti je ženstvenost i senzualnost, kao i pohvale i divljenje. Voli da osvaja i bude ratnik, pa mu pružite priliku da se bori za Vas.

Kakve žene voli muškarac Ovan?

Vatreni muškarac Ovan voli žene koje su podjednako samosvesne i vatrene da mogu da mu pariraju. Njegovu pažnju privući će žena koju je potrebno osvajati, ali takođe spremna na ustupke i potčinjeni položaj u odnosu. Ako se pitate kako osvojiti muškarca Ovna u horoskopu, odgovor je jednostavan – zanimljivošću i senzualnošću. Muškarac Ovan je otvoren i druželjubiv, a seks mu je visoko na listi prioriteta. Ako biste, pak, želele da zadržite muškarca Ovna, to je već teži zadatak. Potrebno je da mu parirate jednakom vatrenošću, avanturizmom i spremnošću da se zauzmete za ono što je Vama važno.

Muškarac Ovan u seksu

Kao jednom od najvatrenijih znakova horoskopa, Ovnu je seks visoko na listi prioriteta. Muškarac Ovan je privlačan, obično tipični alfa mužjak. Voli da bude dominantan, pa će mu se dopasti partnerka koja je u manjoj ili većoj meri potčinjena. Uvek je raspoložen za avanturu i eksprimentisanje, pa sa njim nikada nije dosadno, a to je ujedno i ključ za zadržavanje njegove pažnje. Potreba za dominacijom često se graniči sa sebičnošću, pa se muškarac Ovan u krevetu može pokazati i kao sebičan partner koji misli samo na svoje želje.

Ovan horoskop karakteristike – žena

Žena Ovan je ona zabavna i direktna žena u društvu, koja tačno zna šta hoće. Žene rođene u ovom vatrenom znaku izuzetno su energične, vatrene i jakog libida. Samosvesna je i sigurna u sebe. Žena Ovan najčešće je krupne, atletske građe, oblači se ležerno i voli da izgleda prirodno. Prednost daje kulturi, znanju i obrazovanju u odnosu na fizičku lepotu.

Komunikativna, tvrdoglava, lider

Otvorena je i komunikativna, pristupačna i srdačna u ophođenju, ali takođe rezervisana i zatvorena kada su njena osećanja u pitanju. Žena Ovan može ponekad biti detinjasta i razmažena, jer želi sve i to odmah, i ne podnosi odbijanje ili uskraćivanje kada su njene potrebe u pitanju. Rođeni lider, žena u znaku ovna voli osećaj kontrole i teži da se nametne kao vođa, ponekad se ponaša dominantno i agresivno, pa može delovati egoistično i okrutno. Takođe, zbog svoje brzopletosti ponekad nepromišljeno reaguje, a ispod površine zapravo je plemenita i saosećajna osoba. Komunikativna, dinamična i srdačna, ambiciozna, vredna, i snažne volje, žena Ovan može svoju tvrdoglavost koristiti na pozitivan ili negativan način.

Žena Ovan u ljubavi

Žena Ovan ljubav doživljava kao smisao života i njen život je najzanimljiviji i najispunjeniji kada je zaljubljena. Spremna je sve da učini kako bi prnašla pravu ljubav. Tada od jake i zatvorene, postaje saosećajna, otvorena i ranjiva. Emotivna je i sa njom je sve intenzivno i ekstremno. Žena Ovan voli brižno i nežno ponašanje partnera i bitno joj je da zna da Vam je najvažnija. Voli romantiku i krupne gestove, ali kako biste zadržali ženu Ovna potrebno je da budete vrlo zanimljiva ličnost, sa čvrstim stavom i odličnim smislom za zabavu i avanturu. Veza sa ženom Ovnom prava je stvar za Vas ako volite da se igrate vatrom i podjednako ste toplog i brzog temperamenta. U vezi je verna do neba, ali ako emocije prestanu, raskid će preboleti lako i brzo.

Kako znati da se sviđaš ženi Ovnu i kako osvojiti ženu Ovna?

Ako se dopadate ženi rođenoj u znaku Ovna, u to neće biti sumnje – ona otvoreno pokazuje šta želi. Ako ste dovoljno zanimljivi ženi Ovnu, pravi ste srećnik, jer ćete doživeti veoma vatreno iskustvo. Pitanje je samo kako zadržati njeno interesovanje kad prvobitna strast izbledi. Osvojićete je čvrstim stavom, lepim manirima, obrazovanjem i ponašanjem. Avanturistički duh je ono čemu ne može odoleti. Samo ne pokušavajte da je sputate i ograničavate.

Kakve muškarce voli žena Ovan?

Žena Ovan voli muževne i markantne muškarce, lepog ponašanja, dobrog obrazovanja, uvek spremne na eksperimentisanje i avanturu.

Žena Ovan u seksu

Žena Ovan je puna samopouzdanja i seksepila. Izuzetno vatrena, ume da uživa u seksu. Voli da bude dominantna i zadovolji svoje želje. Jasna je i direktna, i kada nešto želi da dobije, neće se ustručavati da to i traži. Ume da odvoji emocije od telesnog zadovoljstva, pa može delovati hladno i nepristupačno. Posebno uživa u seksu kada je zaljubljena, i ne pristaje da ostane u vezi sa muškarcem koji je ne zadovoljava u potpunosti.

Proverite kako se slažete sa:

Karakteristike horoskopskih znakova
Ovan
Ovan
21.03 - 20.04
Bik
Bik
21.04 - 20.05
Blizanci
Blizanci
21.05 - 21.06
Rak
Rak
22.06 - 22.07
Lav
Lav
23.07 - 22.08
Devica
Devica
23.08 - 21.09
Vaga
Vaga
22.09 - 22.10
Škorpija
Škorpija
23.10 - 22.11
Strelac
Strelac
23.11 - 21.12
Jarac
Jarac
22.12 - 20.01
Vodolija
Vodolija
21.01 - 19.02
Ribe
Ribe
20.02 - 20.03

Čitali ste o nama u

alo.rs blic.rs kurir.rs srbijadanas.rs mondo.rs