Kako se slažu Ovan i Blizanci

Ovan
Ovan
Ovan
21.03 - 20.04
Ovan je jedan od tri vatrena horoskopska znaka, pa ga kao i druga dva, Lava i Strelca, karakteriše izobilje životne energije. Koje su još karakteristike Ovna? Kakve su osobe rođene u ovom horoskopskom znaku?
Blizanci
Blizanci
Blizanci
21.05 - 21.06
Blizanci predstavljaju dvostruki znak, dve ličnosti u jednoj, pa nikad ne možete zasigurno znati sa kojom ćete se stranom njihove ličnosti suočiti. Blizanci su često komunikativni, društveni i veseli s jedne, a ozbiljni i zamišljeni s druge strane. Takođe, mogu biti nestalni i prevrtljivi. Kako se planeta koja ovim znakom dominira, Merkur, brzo kreće, tako i pažnja i posvećenost Blizanaca nije dugog veka.

Ovan i Blizanci - Ljubavni horoskop

Ovaj spoj vatrenog i vazdušnog znaka ima veliki potencijal da rasplamsa jaku vatru, ali i da izgori ukoliko se oboje ne potrude. Ovaj par čeka dosta izazova, ali ako obe strane porade na zajedničkom odnosu, imaju šanse čak i da budu srećni zajedno.

Kako se slažu Ovan i Blizanac?

Ovan i Blizanac mogu biti dobar spoj koji se međusobno dopunjuje, bilo u prijateljstvu, poslovnom odnosu ili ljubavi. Razumni Blizanac uzemljuje impulsivnog Ovna, dok Ovan insistira na brzoj akciji, ne dozvoljavajući Blizancu da ostane zaglavljen u svom premišljanju i neodlučnosti. Kada dobro podele uloge, Blizanac i Ovan mogu biti dobri partneri u bilo kakvom zajedničkom projektu.

Ovan i Blizanac u vezi

U ljubavnoj kombinaciji Ovan i Blizanac jedan od najvećih izazova je komunikacija. Tvrdoglavi i dominantni Ovan i nestalni Blizanac slobodnog duha često se neće razumeti i mogu upasti u burne i duge rasprave. Ovan preozbiljno shvata ono što je za Blizanca samo zabava, dok pričljivi Blizanac lako može uvrediti Ovna. Zato je komunikacija ključ uspeha za ovu vezu i oboje bi trebalo da na njoj porade. Blizanac treba da nauči da pripazi na svoje reči kako ne bi nehotice vređao partnera, a Ovan da ne shvata sve suviše lično i razume da je za Blizanca govor bezazlena zabava.

Blizanac i Ovan imaju još jednu veliku međusobnu razliku – Blizanac je uvek razuman i proračunat, oslanja se na intelekt čak i u ljubavi, nikad samo na emocije. Ovan je, naprotiv, impulsivan, i vode ga isključivo emocije i porivi. Blizanac ne može da shvati ovu njegovu osobinu, dok Ovna vređa hladnokrvnost i racionalnost Blizanca.

Ljubomora

Još jedan veliki problem koji mogu imati Ovan i Blizanac u ljubavi jeste ljubomora. Blizanac je slobodnjak po prirodi, voli da istražuje, upoznaje ljude, flertuje, i lako prekida veze. Ovan je posesivan i lako se može desiti da pokuša da Blizanca veže za sebe i time ga guši. To će Blizanca, koji se uvek premišlja, samo brže ubediti da treba da prekine vezu.

U drugom slučaju, može se dogoditi da Ovan bude taj koji flertuje sa svima samo kako bi izazva bilo kakvu reakciju partnera Blizanca, ali uzalud. Blizanci nisu skloni ljubomori, i ne podnose da se osećaju zarobljeno. Rešenje je ponovo u komunikaciji. Dobra komunikacija i otvoren razgovor je jedino što vezu između Ovna i Blizanca može održati. Razgovarajte o svemu, jasno postavite granice, dogovorite se da Ovan Blizancu pokloni poverenje, a Blizanac ga, zauzvrat, neće izneveriti. Iako nestalan, Blizanac drži datu reč, a Ovan će moći da bude miran.

Dosada? Nikako.

I Ovan i Blizanac su veoma aktivni. Imaju puno energije i brojna interesovanja. Stalno pronalaze nove ideje i nove aktivnosti. U ovome će se savršeno razumeti i uklopiti. Čak i ako nemaju zajedničkih interesovanja, to neće biti problem jer umeju odlično da funkcionišu odvojeno. Jedino je bitno da ne zaborave da odvoje malo vremena za sebe i svoju vezu, kako se ne bi sretali samo u spavaćoj sobi.

Ni Ovan ni Blizanac nisu tip osobe koja bi bila zadovoljna samo životom kod kuće. Ni jedno ni drugo ne vole dosadu i rutinu, već vole da putuju, druže se, uče, istražuju.

S tim u vezi, postoji opasnost da Blizancu u vezi postane dosadno i tada će lako sve odbaciti kako bi potražio uzbuđenje na drugom mestu. Ovan treba da se potrudi da vezu sa Blizancem održi zanimljivom i živom, a Blizanac da ostane veran i ne odbacuje kvalitetan odnos radi malo prolaznog uzbuđenja.

Fer komunikacija

U ljubavnoj kombinaciji Ovan – Blizanac, Blizanac je taj koji je rečitiji i Ovan ne može da mu parira u raspravi. Elokventni Blizanac toliko i tako govori da Ovan nema ni šansu da pobedi u raspravi. Zato je najbolje da se žustre i duge rasprave izbegavaju, a insistira se na ravnopravnoj, fer komunikaciji i razumevanju.

Ovan i Blizanac u seksu

Vazdušni znak Blizanac raspaljuje vatrenog Ovna, pa su ova dva znaka dobar spoj u krevetu. Oboje su dinamični i aktivni, vole da se zabavljaju i istražuju, pa čak i eksperimentišu u seksu, na obostrano zadovoljstvo.

Muškarac Ovan i žena Blizanac

U ovoj ljubavnoj kombinaciji, muškarac Ovan je dominanatan, dok je žena Blizanac elokventna i savršeno se dopunjuju. Žena Blizanac neće biti zadovoljna životom majke i domaćice, potrebno joj je da istražuje i razvja se, pa je njen dom često otvoren za društvo, a decu vaspitava u slobodnjačkom duhu. Problem može nastati ako je Ovan ljubomoran i pokušava da je kontroliše, što ona neće trpeti. Kada pronađe pravog partnera, kog iskreno voli, žena Blizanac biće mu verna do kraja života. Tako da Ovan nema razloga za brigu, sem ako želi da bude centar njenog sveta.

Muškarac Blizanac i žena Ovan

U vezi žene Ovna i muškarca Blizanca ne cvetaju ruže. On je promenljive naravi, druželjubiv i sklon flertu, dok je ona dominantna i posesivna. Zato se on može osećati zarobljeno i izgubiti interesovanje, a ona zanemareno i iznevereno. Biće potrebno puno rada i truda s obe strane kako bi ova veza opstala, a posebno usavršavanja komunikacije. Ali uz pravu ljubav i obostrano razumevanje, ovo je moguće ostvariti.

Za opstanak veze Blizanca i Ovna, komunikacija i kompromis su dve ključne stvari. Kada oboje rade na svojoj vezi, vole se i poštuju jedno drugo, Ovan i Blizanac mogu prevazići prepreke i stvoriti divnu, dugotrajnu vezu, koja čak može izgledati idealno.

Proverite kako se slažete sa:

Karakteristike horoskopskih znakova
Ovan
Ovan
21.03 - 20.04
Bik
Bik
21.04 - 20.05
Blizanci
Blizanci
21.05 - 21.06
Rak
Rak
22.06 - 22.07
Lav
Lav
23.07 - 22.08
Devica
Devica
23.08 - 21.09
Vaga
Vaga
22.09 - 22.10
Škorpija
Škorpija
23.10 - 22.11
Strelac
Strelac
23.11 - 21.12
Jarac
Jarac
22.12 - 20.01
Vodolija
Vodolija
21.01 - 19.02
Ribe
Ribe
20.02 - 20.03

Čitali ste o nama u

alo.rs blic.rs kurir.rs srbijadanas.rs mondo.rs