Kako se slažu Ovan i Vodolija

Ovan
Ovan
Ovan
21.03 - 20.04
Ovan je jedan od tri vatrena horoskopska znaka, pa ga kao i druga dva, Lava i Strelca, karakteriše izobilje životne energije. Koje su još karakteristike Ovna? Kakve su osobe rođene u ovom horoskopskom znaku?
Vodolija
Vodolija
Vodolija
21.01 - 19.02
Za Vodoliju se ne može čak ni reći da ide protiv struje – ona ide sasvim van struje, ne mareći za konvencije i stereotipe. Ukratko, Vodolija je originalna, progresivna i svoja. Šta još karakteriše ovaj znak zodijaka?

Ovan i Vodolija - Ljubavni horoskop

Ovo je vrlo zanimljiva kombinacija, jer predstavlja spoj dve nezavisne prirode, koje visoko vrednuju svoj suverenitet. Ovan je izrazito energičan, ali se kreće predvidljivo, dok energična Vodolija deluje potpuno nasumično i nepredvidivo. U ovoj zanimljivoj vezi njima zasigurno nikada neće biti dosadno. Čak i da se dogodi da njima nekad bude, okolini neće baš nikada.

Kako se slažu Ovan i Vodolija?

Gubitak kontrole

Ovan ceni jake ličnosti. Kako sebe smatra takvom ličnošću, voli da pored sebe ima takođe suverenu ličnost, nekoga ko ima sopstveno mišljenje i stav, i koga smatra ravnim sebi. S druge strane, Ovan ima urođenu tendenciju i jaku želju da bude glavni, vođa i da dominira. Dakle, s jedne strane, on poštuje Vodoliju zbog njene nezavisnosti, samostalnosti i sposobnosti da sama donosi odluke. Ali, s druge strane, upravo to je ono što vremenom počinje da mu smeta i da ga muči. Vodolija je previše nepredvidiva i Ovan prosto ne zna šta mu novi dan nosi. Zbog toga je Ovnu zabavno, i stalno je na oprezu, s jedne strane, ali istovremeno je umoran od svega toga i ne ume da uspori Vodoliju. Pored toga, Vodolija je obično vrlo otvorena i druželjubiva, brzo uspostavlja kontakte i omiljena je gde god se pojavi. Ali zato često premalo pažnje dopre do Ovna. On se oseća odbačenim, nevoljenim i podrazumevanim. A kada se Ovan oseća tako, on će pokušati da pažnju pridobije na silu. Povređeni Ovan reaguje impulsivno. Pokušaće da Vodoliju veže za sebe. Pokušaće da joj ograniči slobodu i primora je da svu pažnju usmeri na njega. Ali, ovo je apsolutno kontraproduktivno sa jednom Vodolijom. Sve što će Ovan dobiti jeste da će Vodolija samo jako zalupiti vrata za sobom kada ode zauvek. Vodolije ne trpe vezivanje i ograničavanje. Tako se može izazvati samo poplava, koja sve ruši i nosi.

Šta je, onda, rešenje za ovo?

Kao i uvek, ključ je u dobroj komunikaciji. Ovan i Vodolija treba da reše da nesporazume rešavaju konstruktivnim razgovorom. Tako će Ovan saznati da ga Vodolija ne voli ništa manje zato što ima aktivan i ispunjen život, niti to što ima veliki krug prijatelja znači da njega ignoriše. Za Ovna je najvažnije da shvati da ga Vodolija ne zapostavlja, već je to samo njegov pogrešan utisak. Nikako, ali nikako ne sme pokušavati da ograničava Vodoliju. Vodolija onda reaguje vrlo jednostavno – što se više oseća sputanom, jača je njena potreba da pobegne. Nasuprot tome, ako joj se pruži apsolutna sloboda, Vodolija će se rado zaustaviti i vratiti svom Ovnu.

Sloboda

Ako veza preživi početne izazove, izgledi da će opstati su daleko veći. Ovan i Vodolija se odlično razumeju, jer oboje obožavaju nezavisnost. Vole da se zabavljaju, putuju, rade stvari zajedno. Njihov odnos prema poslu je takođe zanimljiv. Otvorena i komunikativna, Vodolija će o svemu potanko pričati. Za to vreme, preduzimljivi Ovan će sam započeti projekat, pa Vodoliji ništa drugo neće preostati sem da uskoči i pokuša da ga stigne. To Vodoliju motiviše i daje joj neophodno usmerenje, tamo gde može zaista nešto da preduzme umesto da samo beskrajno priča. Oboje vole uzbudljiv život, pun sadržaja, i nikada im neće biti dosadno.

Vreme i pažnja za partnera

Oboje bi trebalo da nauče da malo više vode računa o drugome. Trebalo bi da pronađu vremena jedno za drugo, ponekad malo popuste u svojim planovima i ciljevima zarad zajedničkog vremena, ponekad popuste i ugode partneru. Dobro bi bilo da zajedno posećuju događaje i posvećuju pažnju jedno drugom. Posebno Ovnovi imaju tendenciju da previde zajedničko vreme i planove. Tada Vodolija traži zabavu na drugom mestu, što Ovan kasnije teško podnosi. Ako ovo mogu da prevaziđu, njihova veza može biti odlična.

Neverstvo

U ovoj kombinaciji, neverstvo je posebna priča. I Ovan i Vodolija imaju tendanciju da uzbuđenje traže van veze i da se upuštaju u kratkoročne romanse na jednu noć. Na ovo bi trebalo obratiti posebnu pažnju i dogovoriti se oko pravila, jer neverstvo sigurno može uništiti i najbolji odnos.

Ovan i Vodolija u seksu

Kada je u pitanju seksualni aspekt veze, zvezde baš i nisu naklonjene ovom paru. Ovan ima daleko jaču seksualnu energiju i potrebu za seksom nego što je to slučaj kod Vodolije. Ovo ne treba zanemariti, već na tome treba poraditi i naći kompromis koji će oboma odgovarati. Inače se lako može dogoditi da se u nedostatku intimnosti Ovan upusti u avanture sa strane koje bi mogle ugroziti vezu. Muškarcu Ovnu biće vrlo privlačno što Vodolija voli da eksperimentiše u krevetu, ali moraće da nauči da ceni kvalitet iznad kvaniteta.

Muškarac Ovan i žena Vodolija

Muškarac Ovan je praktičan, voli da upravlja, stvara, i gaji tradicionalne vrednosti. Nasuprot njemu, žena Vodolija se baš ne uklapa u tradicionalne uloge, neizmerno ceni svoju slobodu i ima originalan pristup svemu. njenom partneru rođenom u znaku Ovna njene revolucionarne ideje i sloboda mogu predstavljati problem. Ona stalno teži promenama, a on se promena užasava i opire im se. Zato ovo dvoje moraju raditi na stvaranju harmoničnog odnosa ako žele da izgrade kvalitetnu stabilnu vezu. Biće im potrebno dosta razumevanja i saosećanja kako bi pronašli balans koji oboma odgovara.

Žena Ovan i muškarac Vodolija

Pertnerstvo između muškarca Vodolije i žene Ovna može biti vrlo napeto, nefleksibilno i nepraktično. Muškarac Vodolija je buntovan i ekscentričan, i voli da bude dobro društveno integrisan. Kada su u pitanju porodica i dom, to za njega predstavlja svojevrstan pritisak i izvor napetosti. Za ženu Ovna takvi principi su neprihvatljivi, jer je ona fokusirana na dom i porodicu, pa često dolazi do eksplozivnih i agresivnih sukoba u vezi. Muškarac Vodolija ipak više voli svoju spontanost i slobodu. Ako ovo dvoje ipak stupe u brak i zasnuju porodicu, moraće da porade na međusobnom prihvatanju, razumevanju i toleranciji kako bi izbegli veće probleme. Za dvoje međusobno toliko suprotnih, prilagođavanje je ključna reč.

Partnerstvo između Ovna i Vodolije je složeno, i mora se zasnivati na iskrenosti, poverenju i prijateljstvu, kako bi jedno drugom pružili razumevanje i ljubav, uspostavili balans, i bili spremni da prevaziđu međusobne razlike.

Proverite kako se slažete sa:

Karakteristike horoskopskih znakova
Ovan
Ovan
21.03 - 20.04
Bik
Bik
21.04 - 20.05
Blizanci
Blizanci
21.05 - 21.06
Rak
Rak
22.06 - 22.07
Lav
Lav
23.07 - 22.08
Devica
Devica
23.08 - 21.09
Vaga
Vaga
22.09 - 22.10
Škorpija
Škorpija
23.10 - 22.11
Strelac
Strelac
23.11 - 21.12
Jarac
Jarac
22.12 - 20.01
Vodolija
Vodolija
21.01 - 19.02
Ribe
Ribe
20.02 - 20.03

Čitali ste o nama u

alo.rs blic.rs kurir.rs srbijadanas.rs mondo.rs