Kako se slažu Ovan i Škorpija

Ovan
Ovan
Ovan
21.03 - 20.04
Ovan je jedan od tri vatrena horoskopska znaka, pa ga kao i druga dva, Lava i Strelca, karakteriše izobilje životne energije. Koje su još karakteristike Ovna? Kakve su osobe rođene u ovom horoskopskom znaku?
Škorpija
Škorpija
Škorpija
23.10 - 22.11
Kao i njegova vodena sabraća, Rak i Ribe, Škorpija je prepuna emocija i misterije. Poznata kao zagonetna i nedokučiva, odlučna i predana, ali osvetoljubiva i posesivna, Škorpija je jedan od zanimljivijih znakova zodijaka, ali ponekad i napornih za razumevanje i suživot. Šta još karakteriše osobe rođene u znaku Škorpije?

Ovan i Škorpija - Ljubavni horoskop

Kada je u pitanju ljubavna veza između Ovna i Škorpije, možemo reći da su se pronašli dvoje jednakih. Neće biti lako, ali ako uspe, biće to vrlo energična i strastvena veza.

Kako se slažu Ovan i Škorpija?

Borba za komandovanje

Kako su i Ovan i Škorpija rođene vođe, oboje žele da dominiraju u vezi, braku i porodici. Svako od njih želi da bude glavni, da bude po njegovom, i da ima uvek zadnju reč. To zaista može da bude problem. Često se svađaju i oko najmanjih sitnica i trivijalnosti, što njihov odnos čini vrlo napetim. Svaki dogovor među njima može biti problem, jer oboje imaju ogroman ego, tvrdoglavi su i nepopustljivi. Kako pronaći rešenje? Treba da pronađu način da njihove prirodne sklonosti ka dominaciji žive zajedno .Uostalom, ko kaže da u odnosu jedan treba da zapoveda, a drugi ga sledi? Upravo suprotno, oboje bi trebali biti ravnopravni partneri. Najbolje bi bilo da nauče da probleme rešavaju zajedno, da se konsultuju i razgovaraju o mišljenjima. Takomogu zajedno i uživati u koracima koji im predstoje.

Ali, ne mogu svi ovako da organizuju svoje partnerstvo. Postoji i druga mogućnost, a to je da Ovan i Škorpija podele sfere uticaja. Jedan je zadužen za jedno polje, drugi rešava probleme u drugoj sferi.

Ovan i Škorpija u vezi

Tajno oružje

Za Ovna je potpuno pogrešno da se upušta u direktan sukob sa Škorpijom, ili da pokušava da je kontorliše i dominira njenim suverenitetom. Škorpija je majstor u odbrani, a pored toga ima i oružje koje Ovan ne može razumeti – to je prikrivena manipulacija i sposobnost čekanja i neočekivanog napada.

Greške i svađe

Dok je Ovan direktan i otvoren, Škorpija je znak tajnovitosti i manipulacije. Škorpija retko govori šta misli, nepravde ne zaboravlja, i nije joj nikakav problem da manipuliše ljudima. Problem sa Škorpijom nastaje u svađi. Dok Ovan eksplodira u svađi, ali i brzo zaboravi sve što je jednom rešeno, Škorpija ne zaboravlja izgovorene reči i to će je dugo izjedati. Sve što Ovan može da izgovori može postati problem. Ovan jednostavno mora da nauči da pazi na svoje reči, a Škorpija treba da shvati da nije sve što Ovan kaže ozbiljno, duboko, niti lično. Škorpije imaju nezgodnu osobinu da sve pamte, čuvaju u sebi, i posle mnogo vremena odjednom iskoriste, i to grubo. Škorpija i osveta, jednostavno, idu zajedno, a pored toga, Škorpija će na osvetu čekati koliko god da treba. Ali život u partnerstvu ne bi trebao biti brojanje nepravdi i osveta, pa Škorpija treba da nauči da to nije u redu ni u vezi sa Ovnom niti sa bilo kim drugim.

Komunikacija i otvorenost

Škorpija bi trebalo da nauči da govori šta joj se sviđa i šta joj smeta, umesto da to skriva i bavi se time kad se naljuti i kad se Ovan više i ne seća da se to ikada dogodilo.

Ljubomora

U ljubavnoj kombinaciji Ovan – Škorpija, ljubomora je posebna priča. Škorpije su izuzetno ljubomorne, pa ako Ovan želi mir i stabilnost u vezi, ne sme partneru davati ni senku sumnje i povoda za ljubomoru. I Ovan može biti veoma ljubomoran, posebno ako nije samouveren. Kako onda izbeći ljubomoru u ovoj vezi? Ukratko, tako što će se oboje pridržavati lojalnosti. Ponekad je potrebno pružiti dokaze ljubavi, ali neosnovana ljubomora se najbolje leči razgovorom i obostranim poverenjem. Veza i treba da se zasniva na ljubavi i poverenju. Oboje treba da se trude da ga zadobiju, ali i održe, i ujedno partneru daju prostora za disanje.

Muškarac Ovan i žena Škorpija

U vezi između žene Škorpije i muškarca Ovna problem može predstavljati Škorpijina potreba da sve oko sebe kontroliše. Želeće da kontroliše i svog partnera Ovna, a ambiciozni Ovan to prosto ne podnosi. To može izazvati nesuglasice. Ali i pored toga, Ovan će biti apsolutno očaran svojom izabranicom i neće moći da odoli njenoj magnetskoj privlačnosti.

Žena Ovan i muškarac Škorpija

Kada je ona rođena u znaku Ovna, a on u znaku Škorpije, njen ego je vrlo pojačan i ima potrebu da dominira. Neće nikako dozvoliti svom partneru da je vodi. Dok Ovan poseduje veliku spoljašnju energiju, Škorpija obiluje unutrašnjom snagom. Ako uspeju da usklade svoje energije, mogu da ostvare divnu vezu. To će im omogućiti da izbegnu brojne sukobe i obuzdaju želju oboje da dominiraju. Kada do problema ipak dođe, Ovan i Škorpija najlakše ih rešavaju u krevetu.

Ovan i Škorpija u seksu

Kada je seks u pitanju, ovo dvoje će se zaista razumeti. Oboje su izrazito strastveni i uživaju u intimnosti. Oboje traže isto od veze i od partnera. Ali, ako je njihov odnos zasnovan samo na fizičkoj konekciji, neće biti dugog veka. Za kratku avanturu to je sasvim dovoljno, ali za dugoročnu vezu potrebni su im i razumevanje i prihvatanje, kao i zajednička interesovanja.

Ako se potrude da izgrade čvrsto zajedništvo, koje nije zasnovano samo na velikoj fizičkoj privlačnosti i uživanju, mogu postati vrlo moćan par. Takođe, bitno je da svoje naravi drže pod kontrolom i ostave partneru dovoljno mesta da bude samostalan.

Proverite kako se slažete sa:

Karakteristike horoskopskih znakova
Ovan
Ovan
21.03 - 20.04
Bik
Bik
21.04 - 20.05
Blizanci
Blizanci
21.05 - 21.06
Rak
Rak
22.06 - 22.07
Lav
Lav
23.07 - 22.08
Devica
Devica
23.08 - 21.09
Vaga
Vaga
22.09 - 22.10
Škorpija
Škorpija
23.10 - 22.11
Strelac
Strelac
23.11 - 21.12
Jarac
Jarac
22.12 - 20.01
Vodolija
Vodolija
21.01 - 19.02
Ribe
Ribe
20.02 - 20.03

Čitali ste o nama u

alo.rs blic.rs kurir.rs srbijadanas.rs mondo.rs