Kako se slažu Ovan i Vaga

Ovan
Ovan
Ovan
21.03 - 20.04
Ovan je jedan od tri vatrena horoskopska znaka, pa ga kao i druga dva, Lava i Strelca, karakteriše izobilje životne energije. Koje su još karakteristike Ovna? Kakve su osobe rođene u ovom horoskopskom znaku?
Vaga
Vaga
Vaga
22.09 - 22.10
Ovim vazdušnim znakom vlada Venera, planeta ljubavi. Vage je zaista teško ne voleti – rođeni su mirotvorci i diplomate, društveni i otvoreni, sa smislom i ljubavlju za lepo. Izuzetno im je važan mir i da se dopadnu drugima. Koje još karakteristike imaju osobe rođene u znaku Vage?

Ovan i Vaga - Ljubavni horoskop

Vatreni i impulsivni Ovan sa svojom olujnom energijom i razumna, razborita Vaga sa svojim tegovima i osetljivom ravnotežom – definitivno zanimljiva kombinacija!

Kada ovome dodamo činjenicu da su Ovan i Vaga gotovo suprotni znakovi, jasno je da će to biti život na klatnu – sjajni periodi koji se redovno smenjuju sa onim strašnim.

Kako se slažu Ovan i Vaga?

Kao i u svakom odnosu dve prilično različite ličnosti, oboje imaju priliku da nešto nauče jedno od drugog. I Ovan i Vaga mogu nešto da nauče u ovom odnosu i steknu po nekoliko osobina svojstvenih ovom drugom i time obogate svoju ličnost. Kako si njihove osobine prave suprotnosti, oni se savršeno dopunjuju i dodaju jedno drugom baš ono što im pojedinačno nedostaje.

Za skladnu i mirnu Vagu, pažljivu, prefinjenu i visoko društvenu, izuzetno je važno da ostavi dobar utisak, a Ovnov direktan pristup njoj je potpuno stran. S druge strane, Ovan od Vage može naučiti da postigne finu ravnotežu i unese malo diplomatije u rešavanje problema, umesto svog isključivo direktnog napada. Takođe, Ovan pored Vage može steći i strpljenje koje mu inače nedostaje. Uspeh odnosa Ovna i Vage u valikoj meri zavisiće od toga koliko strpljenja ima Ovan. Vaga treba da nauči da ne bude previše teška.

Ovan i Vaga u vezi

Ko, zapravo, ima glavnu reč?

Znajući sve ovo o ovim znacima, logično je očekivati da će u ovoj vezi Ovan voditi glavnu reč. Za razliku od Vage, koja se večito koleba i neodlučna je, Ovan želi da ima sve i to odmah. Ne iznenađuje da će on biti taj koji odlučuje za oboje i vodi. Ali, potreban je određeni oprez. Vaga nije toliko nevina koliko se čini. Neke Vage, iz svoje prirodne neodlučnosti i stalnog kolebanja, izgare posebno, efikasno oružje. Tiho, postepeno i neprimetno, one će prebaciti na svog partnera sve neprijatnosti i dosadne sitnice kojima ne žele da se bave. Tako se Ovan može naći u situaciji da shvati da on radi sve sitnice koje njegovom partneru jednostavno nisu zanimljive i ne želi da ih radi. Kada pobesni zbog toga, Vaga će ga samo nevino gledati svojim nevinim okicama.

Ne mogu kriviti jedno drugo za ono što ne mogu promeniti

Partneri treba da budu oprezni da ne počnu da odlučuju o svemu umesto druge strane, koja je neodlučna. Vaga je spora, a Ovan brz, ali to nije ništa pogrešno. Često Ovan može optuživati Vagu da je previše spora i da ne ume da odluči, dok Vaga njemu može zamerati da je prebrzo napada, ali optužbe nisu rešenje. Trebalo bi da nauče da zađu u srž problema, imenuju ga, pronađu pravi uzrok, i onda zajedno rade na pronalaženju rešenja. Ali, istine radi, mora se reći i da Vaga zaista treba da nauči da bude odlučnija, a Ovan manje impulsivan i žustar.

Svađe

Dok Ovan nema problem da plane i istrese sve što ga muči bilo kad i bilo gde, Vaga radije izbegava sukobe. Ovan je najzadovoljniji kada može sve da reši odmah, a Vaga više voli da sačeka, pusti da se.

Jedino rešenje je u obostranom poštovanju. Dobro bi bilo da Vaga i Ovan naprave određena pravila kojih će se držati. Na primer, sve svađe mogu rešavati razgovorom za stolom, jedno naspram drugog. Ovan če se ohladiti i smiriti umesto da galami po kući, a Vaga će steći malo više hrabrosti i volje da sukobe rešava.

Ovan i Vaga u seksu

Kako je vladar Ovna Mars, a planeta koja vlada Vagom Venera, spoj ovo dvoje proizvodi veliku količinu strasti. Ljubav je prožeta jakim seksualnim nabojem i vremenom se sve više razbuktava. Ovan i Vaga predstavljaju spoj energije i lepote, što se ogleda i u krevetu i čini intimni život ovog para veoma uzbudljivim.

Muškarac Ovan i žena Vaga

Kada je muškarac rođen u znaku Ovna, a njegova izabranica u znaku Vage, najbolje se ispoljava prava priroda njihove energije. Muškarac Ovan je ovde taj koji predvodi, štiti, odlučuje i dominira, dok je njegova partnerka u znaku Vage njegova sledbenica, koja krasi njegovo život lepotom, pleni ga šarmom i rado mu prepušta vođstvo.

Muškarac Vaga i žena Ovan

Ako je u ovoj vezi ona Ovan, a on Vaga, strasti bukte još jače. Ali, ostala polja zajedničkog života mogu biti problematična. Oboje se moraju naučiti kompromisu, dobroj komunikaciji i međusobnoj saradnji. Ako zajednički funkcionišu u svim sferama života, uz međusobnu podršku i savetovanje, međusobno će se dopunjivati i spoj njihovih različitih energija učvrstiće njihov odnos i učiniti ga još jačim. Žena Ovan ponosiće se svojim partnerom u znaku Vage – njegovom prefinjenošću, lepotom i šarmom.

Kao što smo već rekli, Vaga i Ovan su praktično po svemu suprotni znaci. Ali neretko se dešava da, kada se ove suprotnosti spoje, određene sličnosti isplivaju na površinu. Ovo dvoje imaju iste suštinske vrednosti, isti odnos prema porodici ili zabavi. Zahvaljujući tome, ako uspeju da prevaziđu izazove i teške periode, njihova veza može biti zaista lepa, a oni zadovoljni svojim partnerstvom.

Proverite kako se slažete sa:

Karakteristike horoskopskih znakova
Ovan
Ovan
21.03 - 20.04
Bik
Bik
21.04 - 20.05
Blizanci
Blizanci
21.05 - 21.06
Rak
Rak
22.06 - 22.07
Lav
Lav
23.07 - 22.08
Devica
Devica
23.08 - 21.09
Vaga
Vaga
22.09 - 22.10
Škorpija
Škorpija
23.10 - 22.11
Strelac
Strelac
23.11 - 21.12
Jarac
Jarac
22.12 - 20.01
Vodolija
Vodolija
21.01 - 19.02
Ribe
Ribe
20.02 - 20.03

Čitali ste o nama u

alo.rs blic.rs kurir.rs srbijadanas.rs mondo.rs