Kako se slažu Ovan i Lav

Ovan
Ovan
Ovan
21.03 - 20.04
Ovan je jedan od tri vatrena horoskopska znaka, pa ga kao i druga dva, Lava i Strelca, karakteriše izobilje životne energije. Koje su još karakteristike Ovna? Kakve su osobe rođene u ovom horoskopskom znaku?
Lav
Lav
Lav
23.07 - 22.08
Vatreni Lav privlači pažnju gde god se pojavi i ne može ostati neprimećen, kao i moćni vladar njegovog znaka, Sunce. Prepun životne energije, Lav će pružiti puno i doneti kvalitet svemu u šta se uključi. Osobe rođene u znaku Lava vole život i od njega očekuju dobru zabavu. Šta još karakteriše Lavove?

Ovan i Lav - Ljubavni horoskop

Kada se ova dva ambiciozna, vatrena znaka spoje, vatra bukti još jače. Ključne reči za oboje su ponos, dominacija, moć i ego. Snažnog ega, oboje vole da budu pod svetlima reflektora. I oboje su ponosni do krajnjih granica. Tu mogu nastati problemi. Ovan je tvrdoglav i nepopustljiv, a Lav ima ogorman ego i riče ako ga neko povredi.

Kako se slažu Ovan i Lav?

Generalno, najbolji recept za srećnu vezu između Ovna i Lava jeste da Ovan nauči da hvali Lava na sav glas. To je upravo ono što je Lavu potrebno. Ovan treba da mu pokaže da je praviza njega i damu se dovoljno divi. Lavu jednostavno treba da povremeno čuje koliko je dobar i da mu se dive. Zauzvrat, Lav bi trebalo da da Ovnu slobono polje delovanja i omogući mu da komanduje u određenim oblastima. Takođe, treba da pokaže Ovnu da je za njega broj jedan. Po prirodi dominantan, Ovan može biti veoma povređen ako se njihov odnos zasniva samo na njegovom divljenju Lavu. I Lav bi trebalo s vremena na vreme da pokaže Ovnu koliko ga ceni i divi mu se.

Ovan i Lav u vezi

Borba za tron i igra prestola

Najveći izazov ove veze jeste u tome što će oboje pokušati da budu glavni i vode. Oboje žele da dominiraju i da imaju poslednju reč u svemu. To može prerasti u pravi problem. Idealno rešenje bi bilo da podele sfere delovanja i dominacije. Svako upravlja na svom delu terena i drugi mu se u to ne meša.

Još gora stvar do koje u ovoj vezi može doći jeste to da Lav stekne utisak da se njih dvoje međusobno takmiče i nadmeću se za tron. Tada oboje počinju da koriste sve svoje oružje i domaćinstvo se, umesto sigurne luke, pretvara u bojno polje. Sukobi mogu eskalirati i upropastiti vezu.

Svađe

I Lav i Ovan imaju tendenciju da eksplozivno reaguju i glasno se prepiru. Sve to njihov dom čini dalekim od mirnog. Ali, tu se gotovo ništa ne može učiniti. U ovoj vezi, to se teško može izbeći. Jedino rešenje je razgovorom naći zajednički jezik. Uz puno razumevanja i ljubavi, i posle žustrog sukoba, Ovan i Lav se mogu zagrliti i pomoriti. Lav je sklon besu, ali njegov bes obično brzo izbledi i više mu ne predstavlja problem. Veći izazov je tvrdoglavost Ovna. Ovan treba da nauči da obuzda svoj ego i načini korak u smeru pomirenja, a ne da glumi ledenu kraljicu i čeka da Lav izgara od kajanja. U vezi nije sve takmičenje i pitanje čiji će ego pobediti.

Kompromis

Kompromis je jedini spas za ovu vezu. U vezi između Lava i Ovna ne sme se dogoditi da jedno ima moć da zapoveda drugome. Kamen temeljac njihovog zajedničkog života je kompromis. Važno je da se svako pobrine za sebe umesto da dominira nad partnerom, i da imaju jasno razgraničene nadležnosti.

Domaćinstvo

Bilo da je u ovoj vezi žena rođena u znaku Lava ili Ovna, njen dom neće biti tipičan, sa tradicionalnom podelom uloga i poslova. Ko je izabrao vatrenu partnerku u znaku Lava ili Ovna moraće s tim da se nosi. Njena interesovanja se ne uklapaju sasvimu klasične stereotipe. Ali, s druge strane, umeće da ceni partnera koji deli obaveze i ne beži od njih i ne nameće joj stereotipnu ulogu.

Avantura

I Ovan i Lav su veoma aktivni i obožavaju avanturu i često imaju veoma slična interesovanja. Vole putovanja, sport, sve što uključuje aktivnost, nikako sedenje niti bilo šta dosadno i tradicionalno. Zajednička interesovanja ih čvrsto povezuju, i oboje razumeju potrebu partera da bude veoma aktivan. Problem, međutim, može nastati kada počnu međusobno da se nadmeću u tome ko može biti aktivniji i uspešniji. Trebali bi oboje da nauče da im je odmor neophodan i nema ničeg lošeg u tome da povremeno uspore, kao i to da imati više hobija i aktivnosti od nekog drugog nije glavni cilj u životu niti znači da je zauzetiji bolji. Takođe, trebali bi da nauče da pronađu dovoljno vremena za sebe, partnera i porodicu.

Ovan i Lav u seksu

I Lav i Ovan su znakovi vrlo izražene seksualnosti. Njihova veza prepuna je strasti i vatrene ljubavi. Kako su oboje kreativni i vole da eksperimentišu na ovom polju, njihov seksualni život veoma je uzbudljiv. Ovo je jedna od boljih kombinacija kada je intimnost u pitanju, i pravo je uživanje i za Lava i za Ovna.

Muškarac Ovan i žena Lav

Ljubavna kombinacija između žene rođene u znaku Lava i muškarca rođenog u znaku Ovna ima veliki potencijal da bude veoma uspešna, ako su sve potrebe oba partnera, kako seksualne tako i emotivne, zadovoljene. Ovnovoj partnerki u znaku Lava potrebno je da joj svakog dana pokazuje obožavanje i stavlja do znanja da je ona centar njegovog sveta. Zadovoljna žena Lav voleće i podržavati svog Ovna beskrajno, i učiniti sve da ga učini srećnim.

Muškarac Lav i žena Ovan

Između muškarca rođenog u znaku Lava i žene u znaku Ovna postoji jaka energija, uzbuđenje i strast. Oboje vatreni, vole kontorlu i dominaciju. Muškarac Lav je sklon flertu i voli da koristi sve prilike i rizikuje, dok ženi u znaku Ovna treba stabilnost i sigurnost. Dinamična i energična, ona u ljubavi ceni iskrenost, odana je i strastvena. Ako ovo dvoje imaju zajedničke ciljeve, mogu uspostaviti ravnotežu i sklad. Ali, ako žena Ovan nije podređena svom Lavu koliko bi on to želeo, njihova veza biće puna burnih reakcija i sukoba.

Nepobedivi par

Oboje prepuni energije, blistavi i moćni, Ovan i Lav mogu biti nepobedivi par, sa ogromnim potencijalom na svim poljima, samo ako se udruže, razumeju, vole, i pronađu kompromis.

Proverite kako se slažete sa:

Karakteristike horoskopskih znakova
Ovan
Ovan
21.03 - 20.04
Bik
Bik
21.04 - 20.05
Blizanci
Blizanci
21.05 - 21.06
Rak
Rak
22.06 - 22.07
Lav
Lav
23.07 - 22.08
Devica
Devica
23.08 - 21.09
Vaga
Vaga
22.09 - 22.10
Škorpija
Škorpija
23.10 - 22.11
Strelac
Strelac
23.11 - 21.12
Jarac
Jarac
22.12 - 20.01
Vodolija
Vodolija
21.01 - 19.02
Ribe
Ribe
20.02 - 20.03

Čitali ste o nama u

alo.rs blic.rs kurir.rs srbijadanas.rs mondo.rs