Kako se slažu Ovan i Ovan

Ovan
Ovan
Ovan
21.03 - 20.04
Ovan je jedan od tri vatrena horoskopska znaka, pa ga kao i druga dva, Lava i Strelca, karakteriše izobilje životne energije. Koje su još karakteristike Ovna? Kakve su osobe rođene u ovom horoskopskom znaku?
Ovan
Ovan
Ovan
21.03 - 20.04
Ovan je jedan od tri vatrena horoskopska znaka, pa ga kao i druga dva, Lava i Strelca, karakteriše izobilje životne energije. Koje su još karakteristike Ovna? Kakve su osobe rođene u ovom horoskopskom znaku?

Ovan i Ovan - Ljubavni horoskop

Kako se slažu Ovan i Ovan? Kada se sretnu dve ovako slične prirode, to nosi ogroman potencijal, ali i rizik. Muškarac Ovan i žena Ovan kao par imaju svojih prednosti i mana. Oboje jednako vatreni, oni mogu stvoriti vrlo energičnu vezu, ali i punu žestokih sukoba.

Kako zapravo izgleda Ovan i Ovan ljubavna kombinacija?

Kada su Ovan i Ovan u vezi, nikada im neće biti dosadno, to je sigurno. Ovan nije neko ko može mirno da gleda kako život prolazi. Naprotiv, on mora da bude aktivan, da stvara, uvek nešto da radi. Njegova burna priroda nikada nema mira. Ovan može sve da postigne – ipored posla, dece, svakodnevnih obaveza, ostaće mu obilje energije za razne aktivnosti i hobije. Problem može biti kada su Ovan i Ovan u ljubavi, a jedno od njih ili oboje preteraju sa dodatnim aktivnostima u toj meri da zanemare jedno drugo. Ponekad se mogu takmičiti ko učestvuje u više aktivnosti i ko od njih dvoje ima više energije. Npr.“Ja radim osam sati na poslu, idem na aerobih tri puta nedeljno, na nemački četiri puta, i uspevam da odem na planinarenje vikendom.“ Iako je Ovnu neophodno da usmeri i potroši višak energije, ako u ovome pretera, to može biti iscrpljujuće i lako se dogodi da zanemari partnera ili porodicu.

Za ovo postoji jednostavno rešenje – partneri mogu podeliti obaveze i interesovanja i napraviti raspored koji oboma odgovara. I ovde treba biti pažljiv – Ovan ne podnosi da se oseća potčinjeno ili zarobljeno. Zato partneri treba da paze da ne vrše pritisak jedno na drugo. Najbolje je na početku postaviti jasne granice, a ostalo prepustiti slobodnoj volji.

Borba za moć

Veza između žene Ovna i muškarca Ovna zapravo je stalna borba za nadmoć. Ovan je vođa I ne podnosi da bude vođen. Tako da oboje vole da budu dominantni I preuzimaju inicijativu. Kada se ovome doda urođena tvrdoglavost Ovnova, jasno je da Ovan i Ovan ljubavna kombinacija teško može biti mirna. Ni jedno od njih neće popustiti niti odustati. Ako ne vode računa, veza im može postati pravo bojno polje i borba na život i smrt. Veliki problem može predstavljati i to što se Ovnovi lako vređaju, pa onda ne razgovaraju jedno sa drugim čak i po nedelju dana.Ni jedno od njih neće da načini prvi korak niti da pristane na kompromis. Ovnovi treba, pre svega, da nauče upravo da prave kompromise. Ovo je pre svega neophodno za život u porodici. Takođe, treba da shvate da ako nekad popuste, ne gube svoj ponos.

Emancipovana žena Ovan

Žena Ovan se ne može zadovoljiti time da se stara o kući i deci i vodi domaćinstvo. Muškarac u ovoj vezi mora prihvatiti činjenicu da su oboje dominantni. S druge strane, žena Ovan će ga najbolje razumeti zato što su slični. Mogu deliti i ista interesovanja, što god to bilo – sportovi, igrice, oružje. Sve mogu da rade zajedno, a žena Ovan je u tome jednako dobra kao i muškarac. Takođe je i nezavisna i može mnogo toga sama, bez pomoći muškarca. On se mora naići na to, a i žena Ovan treba ponekad da pokaže malo ženstvenosti i dopusti muškarcu da se ponekad oseti kao vođa ili njen heroj. To prija njegovom egu, a njoj neće naškoditi.

Bez vređanja

Za par muškarac Ovan i žena Ovan važno je da nauči kako da izbegnu međusobne uvrede. Ovna je lako uvrediti, a on se onda pretvara u ledenu statuu. Odobrovoljiti uvređenog Ovna je zaista težak zadatak. Ovnovi treba da nauče kako da ne shvataju sve suviše lično, a i kako da izbegnu vređanje partnera.

Poštovanje, priznanje i kompromis

Za vezu muškarca Ovna i žene Ovna ključno je međusobno poštovanje i prestanak borbe za nadmoć. Ako shvate da ne mogu da dominiraju nad partnerom, mogu da izgrade uspešnu i čvrstu vezu koja će trajati zauvek. Ako im to ne uspe, razvod dvoje Ovnova je toliko buran da se u prostorijama suda nikad ne zaboravlja.

Muškarac Ovan i žena Ovan u seksu

Ovaj spoj dve vatre je toliko buran da varnice sevaju nadaleko. A kada do toga dođe, kakvi su Ovan i Ovan u seksu? Odnos dvoje Ovnova karakteriše divlja privlačnost i eksplozivnost. Ali, intenzivna seksualna privlačnost je često kratkog veka. Kako su oboje dominantni i vole da budu vođe, i njihov seksualni odnos se može pretvoriti u borbu za nadmoć. Takođe, oboje su veoma usmereni na sebe pa mogu biti sebični u krevetu i zapostavljati želje i potrebe partnera. Kada privlačnost izbledi, teško im je da ostanu posvećeni, pa uzbuđenje lako traže u zagrljaju nekog novog.

Kombinacija žena Ovan i muškarac Ovan nije baš savršena ni u ljubavi ni u krevetu, ali ako među njima ima dovoljno ljubavi da se zarad veze odreknu dela svoje potrebe da dominiraju, ovaj odnos može da uspe i bude dugotrajan i ispunjavajuć za oboje.

Proverite kako se slažete sa:

Karakteristike horoskopskih znakova
Ovan
Ovan
21.03 - 20.04
Bik
Bik
21.04 - 20.05
Blizanci
Blizanci
21.05 - 21.06
Rak
Rak
22.06 - 22.07
Lav
Lav
23.07 - 22.08
Devica
Devica
23.08 - 21.09
Vaga
Vaga
22.09 - 22.10
Škorpija
Škorpija
23.10 - 22.11
Strelac
Strelac
23.11 - 21.12
Jarac
Jarac
22.12 - 20.01
Vodolija
Vodolija
21.01 - 19.02
Ribe
Ribe
20.02 - 20.03

Čitali ste o nama u

alo.rs blic.rs kurir.rs srbijadanas.rs mondo.rs