Kako se slažu Ovan i Rak

Ovan
Ovan
Ovan
21.03 - 20.04
Ovan je jedan od tri vatrena horoskopska znaka, pa ga kao i druga dva, Lava i Strelca, karakteriše izobilje životne energije. Koje su još karakteristike Ovna? Kakve su osobe rođene u ovom horoskopskom znaku?
Rak
Rak
Rak
22.06 - 22.07
Veoma emotivan, kao i ostali vodeni znaci, Rak je jedan od najizazovnijih za upoznavanje. Duboko intuitivan i sentimentalan, izuzetno privržen dragim ljudima, to je ono što svi znaju o Raku. Kakvi su još Rakovi? Kakve su karakteristike ovog horoskopskog znaka?

Ovan i Rak - Ljubavni horoskop

Veza između osoba rođenih u ovim znakovima ima veliki potencijal, ali ne može se reći da teče sasvim glatko. Dok je Rak sklon da živi u prošlosti, izuzetno je osetljiv i potrebno mu je porodično blagostanje kako bi bio u miru i balansu, Ovan je potpuno prisutan, energičan je, direktan i nepopustljiv. Ovo dvoje se moraju potruditi kako bi se uskladili. Mogu se žestoko raspravljati, ali i teško i dugo ćutati. To predstavlja glavni problem koji ovaj par mora savladati kako bi opstali zajedno.

Kako se slažu Ovan i Rak?

Raka treba izvući iz ljuske

Kada su mu osećanja povređena, rak se povlači kako „ne bi opterećivao“ drugu stranu. Ali to nije nimalo dobro za međusobnu komunikaciju, pa samim tim ni odnos. Lako se može dogoditi da dominanatn, neposredan i svadljiv Ovan kaže nešto što će Raka duboko povrediti. To ga može boleti više nego što bi se moglo primetiti, ali Rak to neće reći, već će prećutati i otpatiti u sebi. Ali, to ne znači da će zaboraviti. Kada dođe do nekog sledećeg sukoba, makar i za pola godine, to će isplivati na površinu. Ispostaviće se često, međutim, da Ovan ne samo da se ne seća događaja, već ono što je rekao nije zaista ni mislio, a nikako mu nije palo na pamet da bi to Raka moglo povrediti. Rak bi svakako trebalo da nauči da govori o problemima, da komunicira jasno i otvoreno, umesto što se povlači i pati u tajnosti, dok bi Ovan trebalo da bude oprezniji i pažljiviji kako ne bi vređao Rakova osećanja.

Ovan i Rak u vezi

Vatra i voda

Kaoi uvek kada je u pitanju kombinacija vodenog i vatrenog znaka, vodeni Rak svojom snagom hlađenja deluje na Ovna i pomaže mu da ne izgori u svojoj vatri. Inhibira ga i pomaže mu da održi jasnoću. Kada dođe do svađe, Rakovi se obično povlače, taktiziraju i čekaju. O svemu promisle i nikad ne žure. Uprkos tome, Ovan ne treba da misli da zato pored Raka sve mirno prolazi. Vodeni znakovi su opasni po tome što se kod njih osećanja, baš kao i voda, dugo zadržavaju. Mogu se iznenada izliti, i kada brana popusti, napraviti poplavu. Ovan time može biti veoma iznenađen i nespreman za takve izlive. S druge strane, Rak voli da Ovnu prepusti ulogu vođe, pusti ga da naređuje i upravlja, i da ga sledi. Raku je potreban odlučan partner. On je impresioniran Ovnovim samopouzdanjem i odlučnošću da sledi svoje ciljeve, dok Ovan kod Raka najviše ceni njegovu osetljivost i smirenost.

Porodica

Rak toliko voli porodicu, da praktično diše i živi za nju. Blagostanje porodice mu je iznad svega, pa samim tim, Rak može postati izuzetno opasan i agresivan kada je porodica na bilo koji način u opasnosti. Ovan, koji je u toj vezi obično prodorniji i vatreniji, biće zaprepašćen odlučnošću Raka u trenutku kada oseća da mu je porodica ugrožena. Sa tim u vezi je i to da Rakovi ne podnose porodične sukobe i neprijatnosti. To posebno predstavlja problem kada u porodici ima adolescenata. Rak se užasava velikih promena u komunikaciji i krvavo se bori da zadrži porodicu na okupu. Zato će mu, kada deca odrastu i osamostale se, biti potrebna velika Ovnova podrška.

Vezivanje

Rak može biti prilično posesivan u vezi. Problem, međutim, nastaje onda kada Rak počne da prisiljava Ovna da „ostanek kod kuće“, sa njim, i prisilno ga zadržava. Ovan je suviše tvrdoglav d bi to trpeo, a i ne toleriše pokušaje da ga kontrolišu. Ovakav odnos vrlo lako dovodi do pakovanja kofera i odlaska ili razvoda.

Ovan i Rak u seksu

U intimnom životu mogu nastati malo teže situacije, jer Ovan želi sve, i to odmah, i ne osvrće se ni na šta, dok Raku treba malo više vremena za sve i voli da se stvari odvijaju polako, posebno u pogledu intimnih odnosa. Zato će biti potrebno malo strpljenja sa Ovnove strane, dok Rak treba da se izvuče iz ljuske, opusti, i dozvoli da se stvari razvijaju svojim tempom.

Muškarac Ovan i žena Rak

Muškarac Ovan i žena Rak uglavnom će biti složni. Oboje su naklonjeni kući i porodici. Muškarac Ovan će biti glava porodice, dok će ga žena u svemu slediti. Nežna i emotivna, zaljubljena u Ovna, žena Rak će pronaći svoj puni smisao u braku i porodici. Ovan će joj pružiti punu podršku u uređenju i vođenju doma. Želeće da je zaštiti, mazi i pazi, ako se ona zalaže za porodicu. Zajedno imaju sjajne ideje i veliku stvaralačku energiju.

Muškarac Rak i žena Ovan

Ljubavna kombinacija između muškarca Raka i žene Ovna je manje povoljna od prethodne. Ovde žena Ovan dominira, ali muškarac Rak će zahtevati da bude maksimalno verna, odana, i orijentisana prema njemu. On svoju porodicu vodi na sebi svojstven način i nije preterano sklon dogovorima. Tamperamenta i vatrena žena Ovan porodicu će staviti na prvo mesto i trudiće se da je materijalno obbezbedi.

Pronađite zajednički jezik

Ukratko, kao i uvek kada se spoje suprotnosti – vatra i voda, veza ima ogroman potencijal ako dvoje mogu da sarađuju i podržavaju se i dopunjuju međusobno. Ako im ne uspe da izgarde razumevanje i dobru komunikaciju, nerviraće jedno drugo kao što niko drugi ne bi mogao. Ovo je jedna od onih veza koje mogu biti apsolutno fenomenalne ili totalni neuspeh.Sve zavisi samo od toga da li će Ovan i Rak naći zajednički jezik i način da se međuspbno razumeju i poštuju.

Proverite kako se slažete sa:

Karakteristike horoskopskih znakova
Ovan
Ovan
21.03 - 20.04
Bik
Bik
21.04 - 20.05
Blizanci
Blizanci
21.05 - 21.06
Rak
Rak
22.06 - 22.07
Lav
Lav
23.07 - 22.08
Devica
Devica
23.08 - 21.09
Vaga
Vaga
22.09 - 22.10
Škorpija
Škorpija
23.10 - 22.11
Strelac
Strelac
23.11 - 21.12
Jarac
Jarac
22.12 - 20.01
Vodolija
Vodolija
21.01 - 19.02
Ribe
Ribe
20.02 - 20.03

Čitali ste o nama u

alo.rs blic.rs kurir.rs srbijadanas.rs mondo.rs