Kako se slažu Ovan i Devica

Ovan
Ovan
Ovan
21.03 - 20.04
Ovan je jedan od tri vatrena horoskopska znaka, pa ga kao i druga dva, Lava i Strelca, karakteriše izobilje životne energije. Koje su još karakteristike Ovna? Kakve su osobe rođene u ovom horoskopskom znaku?
Devica
Devica
Devica
23.08 - 21.09
Ovaj zemljani znak stoji čvrsto s obe noge na zemlji. Device su poznate po tome što beskrajno analiziraju sve oko sebe, obraćaju ogromnu pažnju na detalje, i ništa ne prepuštaju slučaju. Koje su još karakteristike osoba rođenih u znaku Device?

Ovan i Devica - Ljubavni horoskop

Postoje veze kojima su zvezde otppočetka naklonjene. A postoje i one koje zvezde ne ocenjuju kao dobre i ne predviđaju im sjajnu budućnost. Ipak, i takve veze mogu biti trajne i srećne, ako oba partnera rade na odnosu i neguju ga. Takav je slučaj kada je u pitanju veza Ovna i Device, koje zvezde ocenjuju kao neodgovarajući spoj.

Kako se slažu Ovan i Devica?

Ovo dvoje su po mnogo čemu različite naravi, pa čak i suprotne. Dok je Ovan brz i impulsivan, Devica je analitična i sistematična. Baš zbog ovih osobina, mogu ići jedno drugom na živce i biti nemoguć spoj. Ali ako umeju da prave kompromise, rade na sebi i svom odnosu, mogu uživati i u kvalitetnom odnosu.

Ovan i Devica u vezi

Mnoge osobe traže partnere koji imaju ono što one same nemaju, u nadi da će ih upotpuniti. Takav može biti spoj Ovna i Device, potpuno suprotnih naravi.

Marljivost i kompulsivnost

Prva i najveća razlika među njima, a ujedno i najveći kamen spoticanja, jeste to što je devica marljiva, pedantna, analitična, dok je Ovan haotičan, brz i energičan. Devica je pedantna do najmanjih detalja, dok Ovna takve sporedne stvari nimalo ne zanimaju. Ako postoji iskrena želja sa obe strane da se izgradi dugoročan odnos, biće neophodno da se nalaze kompromisi i da obe strane odustanu od rigidnih zahteva i daju partneru prostora da bude to što jeste.

Vagati ili srljati

Ovan i devica imaju potpuno suprotan pristup rešavanju problema, a i životu uopšte. Ovan srlja nezaustavljivo i ide glavom kroz zid kad je potrebno. Impulsivan, neće ništa čekati već odmah kreće u akciju da ostavri ideje. Nasuprot njemu, Devica je strogo analitična. Sve što joj padne na pamet prvo će dobro promisliti i triput prremeriti pre nego što bilo šta preduzme. Kako spojiti ovako nespojive naravi? Devicakoluta očima na brzopletost Ovna, dok njega izluđuje njena sporost.

Ravnoteža

Ako ovaj nespojivi spoj ipak odluči da radi na svom odnosu i bude zajedno uprkos razlikama, oni mogu formirati čvrto povezanu i vrlo moćnu zajednicu. Devica je u ovom timu mozak operacije, koji sve promišlja i planira, a Ovan je tu da izvršava akcije. Devica umiruje Ovna, dok on nju podstiče na akciju i ne dozvoljava joj da se izgubi u beskrajnim analizama i oklevanju.

Svađe

Iako se mogu dobro slagati, problemi mogu nastati kada se Ovan počne lljutiti zbog Devičinog logičnog pristupa svemu. Tada mogu da lete oštre reči sa obe strane. Elokventna Devica napada oštrim, pažljivo biranim rečima i poznata je kao vladar ironije, sarkazma i žustrih verbalnih okršaja. Ovan, s druge strane, voli frontalni napad i glasno urlanje. Kada je uvređen i ljut, sa njim se ne može razgovarati.

Uvređenost

I Ovan i Devica lako se vređaju i veoma su tvrdoglavi. Dakle, često mogu voditi hladni rat. Ako žele da budu zajedno, oboje će jednostavno morati da nauče da ne uzimaju sve previše lično, kao i da se povuku ponekad. Oboje žele da budu u pravu i pobede u sukobu i radije bi umrli nego da se povuku. Taj pristup ih neće daleko odvesti, tako da će morati da se pozabave radom na sebi.

Stepenice za uspeh

Ovan je idealista i visoko cilja, ima velike snove i moćnu volju. Devica je praktična i sistematična i odlična u analizi. Zajedno mogu postići mnogo, osebno ako imaju ista interesovanja.

Ovan i Devica u seksu

Intimni život ovog para u početku može biti malo škripav. Zatečena brzinom i energijom Ovna, Devica može biti malo rezervisana i težiti da uspori stvari. Plahi Ovan to može protumačiti kao nedostatak interesovanja i hladnoću. Ovo nije kombinacija u kojoj sve pršti od varnica. Obe strane moraju da čine ustupke – Ovan da se savlada i uspori, a Devica da se opusti i bude manje zatvorena.

Muškarac Ovan i žena Devica

Iako daleko od idealne, ova zodijačka kombinacija malo je srećnija od obrnutog slučaja, kada je žena Ovan, i ima malo više šanse za uspeh. Muškarac Ovan je brz i vatren, voli da se stvari brzo i dinamično odvijaju, od početka veze nadalje, dok njegova partnerka sve detaljno promišlja, nije sklona žustrim postupcima, niti izlivima emocija. Ako je Ovan voljan da sasluša Devicu, daje joj vremena, ima razumevanja i rado sluša njene savete, žena Devica biće zadovoljna. Međutim, ako ona ostane hladna i razumna, Ovan će izgubiti početno interesovanje, i ohladiće se sva strast. Ovan voli da bude dominantan u odnosu, dok Devica više voli da bude vođena, pa se ovo dvoje uz određeni trud mogu uskladiti kao par.

Muškarac Devica i žena Ovan

U kombinaciji kada je muškarac Devica, a žena Ovan, ona je izrazito dominantnija. Plahe naravi, voli da vodi glavnu reč. Muškarac Devica gubi svoju muževnost i pretvara se u njenog sledbenika. Međutim, žena Ovan brzo će izgubiti interesovanje za muškarca koji nije dovoljno jak niti strastven za nju. Ova ljubavna koombinacija može uspeti samo uz ogroman trud, razumevanje i ustupke sa obe strane.

Veza Ovna i Device sigurno nije sasvim laka. S druge strane, ako predano rade na vezi, mogu izgraditi odličan odnos. Zajedno mogu postići velike stvari, bitno je da se trude da bolje upoznaju i razumeju jedno drugo. Najvažnije je da izgrade kvalitetnu komunikaciju. Zajednička zabava i iskreno interesovanje i razumevanje za partnera najbolji su način da ova veza uspe. Naravno, bitno je i da se Ovnovi potrude da budu malo uredniji, a Device da ne zameraju svaku sitnicu i nered.

Proverite kako se slažete sa:

Karakteristike horoskopskih znakova
Ovan
Ovan
21.03 - 20.04
Bik
Bik
21.04 - 20.05
Blizanci
Blizanci
21.05 - 21.06
Rak
Rak
22.06 - 22.07
Lav
Lav
23.07 - 22.08
Devica
Devica
23.08 - 21.09
Vaga
Vaga
22.09 - 22.10
Škorpija
Škorpija
23.10 - 22.11
Strelac
Strelac
23.11 - 21.12
Jarac
Jarac
22.12 - 20.01
Vodolija
Vodolija
21.01 - 19.02
Ribe
Ribe
20.02 - 20.03

Čitali ste o nama u

alo.rs blic.rs kurir.rs srbijadanas.rs mondo.rs