Kako se slažu Ovan i Jarac

Ovan
Ovan
Ovan
21.03 - 20.04
Ovan je jedan od tri vatrena horoskopska znaka, pa ga kao i druga dva, Lava i Strelca, karakteriše izobilje životne energije. Koje su još karakteristike Ovna? Kakve su osobe rođene u ovom horoskopskom znaku?
Jarac
Jarac
Jarac
22.12 - 20.01
Ako u svom okruženju imate osobu koja deluje mudro, uvek smireno, ne radi ništa bez unapred osmišljenog plana, vrlo je verovatno da je rođena u znaku Jarca. Šta još karakteriše Jarca?

Ovan i Jarac - Ljubavni horoskop

Ova dva znaka po prirodi se veoma razlikuju. Zapravo, ne bismo pogrešili ni ako kažemo da su suprotnosti, smeštene na dve suprotne strane spektra. Dok je Jarac praktičan, pouzdan, metodičan, i pre svega, strpljiv, Ovan je potpuno lišen strpljenja.

Kako se slažu Ovan i Jarac?

Protivrečnosti

Jarac je izuzetno strpljiv, ali ujedno netolerantan i ponekad mu manjka razumevanja za druge. Može dugo da ćuti i čeka, ali neće lako odustati od svojih standarda. Dok Ovan ide glavom kroz zid, Jarac prvo dobro promisli pre nego što dela. Potrudiće se da urazumi i Ovna i natera ga da više razmišlja pre akcije. Ovna to može nervirati i može mu jako smetati što ga Jarac usporava i pokušava da ga smiri. Kada se svemu tome doda i činjenica da su i Jarac i Ovan izuzetno tvrdoglavi, lako se vidi problem u najavi. Ali kao i uvek, naizgled nespojivo može postati savršeno za oboje ako obe strane pronađu dovoljno ljubavi, poštovanja i razumevanja za kompromis.

Ovan i Jarac u vezi

Ravnoteža

Ovan je upravo taj koji svojom vatrenom energijom može razbiti ledeni zid koji Jarac gradi oko sebe i doći do njegove srži, a zatim početi da ga menja. Jarac svakako treba da nauči da je akcija dobra i da može biti preduzimljiviji. Ne mora svemu da prethodi dugotrajno promišljanje i detaljni plan. U redu je ponekad biti i spontan i uraditi nešto bez mnogo razmišljanja unapred.

Borba rogova

I Ovan i Jarac su izrazito tvrdoglavi. Njihove svađe su žestoke, a mogu postati i agresivne. Ni jedno ni drugo ne prezaju od teških reči i dela. Takođe, ono što ni jedno ni drugo ne podnose, jeste davanje ultimatuma i strogih, odlučnih izjava. U tom slučaju, bilo da je u pitanju Jarac ili Ovan, osećaju se napadnuto i počinju divlje braniti.

Česta tema sukoba i žučnih rasprava može biti težnja Jarca da ostavlja otvorene mogućnosti i osigurava se „za svaki slučaj“. Jarac je oprezan, razmišlja o svim mogućnostima i plaši se da neće biti spreman za ono što mu se može dogoditi. Zato voli da ima odstupnicu, rezervni plan, i sve vrste rezervi za svaki slučaj. Spontani Ovan to ne može da razume i ne prihvata, a pogotovo neće trpeti da ga Jarac tera na tu vrstu opreza.

Optimizam

Ako postoji nešto što Jarac može vezi oduzeti i upropastiti, to je optimizam. Zbog svoje opreznosti, brige za budućnost, preteranog zadržavanja u prošlosti, i svih katastrofalnih scenarija u glavi, Jarac je melanholičan i vrlo sklon pesimizmu. Ovan je taj koji u njemu može zapaliti iskru radosti i neumorno deli svoj entuzijazam i životni optimizam.

Vernost

Jarčevi su izuzetno verni, što za Ovnove može da predstavlja izazov ili problem. Jarac nikada neće izdati i zneveriti. Svaku izdaju, uključujući i prevaru u ljubavi, doživljava vrlo loše, teško je podnosi i još teže oprašta. Za njega je odansot iznad svega. Kada Ovan izneveri teško stečeno poverenje Jarca, neće moći da ga povrati, a Jarac će se naći u potpunom mraku, ophrvan tugom i strahom. Kakav god da je razlog neverstva, za Jarca je ono neoprostivo. Uništava ga i donosi mu pravi košmar, i to ne njegovom krivicom. Jarac je apsolutno veran, što prija Ovnovom egu. Pokazaće mu i stalno ga podsećati da je on jedan jedini.

Ovan i Jarac u seksu

Iako mogu biti snažno međusobno privučeni, Ovan i Jarac susrešće se sa preprekama u intimnosti od samog početka. Ovan je izuzetno energičan i strastven, i želi da odmah ispuni sve svoje ljubavne žudnje. Zatvoreni i ozbiljni Jarac sporo se upušta u ljubavni odnos i potrebno mu je da se stvari sporije odvijaju. Već na samom početku može doći do prekida veze jer Ovnu može nedostajati veća Jarčeva zainteresovanost, dok Jarac može ponašanje Ovna smatrati nasrtljivim i površnim. Ključ za prevazilaženje ovog izazova je u dobroj komunikaciji. Ako prevaziđu početnu prepreku, Ovan i Jarac mogu uživati u strastvenoj intimnoj vezi.

Muškarac Ovan i žena Jarac

Da bi veza između muškarca Ovna i žene rođene u znaku Jarca opstala, potrebno je veliko strpljenje sa obe strane. Muškarac Ovan reaguje impulsivno, često ishitreno, potrebna mu je stalna dinamika, i uvek ima kreativne ideje, koje ostvaruje bez puno promišljanja. Žena Jarac, s druge strane, pre svega ceni doslednost. Neguje porodične vrednosti i važna joj je materijalna stabilnost. Ovan bi morao malo da uspori i posveti joj se, uz dosta strpljenja.

Muškarac Jarac i žena Ovan

Ljubavna kombinacija između muškarca u znaku Jarca i žene u znaku Ovna komplikovanija je od prethodne varijante. Muškarac Jarac neguje tradicionalne vrednosti, težimudrosti i stabilnosti. Praktičan,on je uvek zauzet radom, stvaranjem i ostvarivanjem novih ideja. Zato se često događa da nema dovoljno vremena da se posveti porodici i domu u onoj meri u kojoj to očekuje njegova nežnija polovina rođena u znaku Ovna. U tom slučaju, žena Ovan se može osećati vrlo usamljeno i odbačeno. Ova osećanja ne umanjuje činjenica da je partner odsutan jer teži da joj obezbedi materijalnu sigurnost. Često se može dogoditi da se ona oseća nezadovoljno takvim brakom i kao rezultat toga, neće pružiti svom partneru podršku, koju on očekuje. Ljubavna kombinacija žena Ovan i muškarac Jarac može biti uspešna i trajna samo ako se oboje potrude i ukoliko žena Ovan nesebično pruža ljubav, ohrabrenje i podršku svom životnom saputniku, prihvatajući njegova načela.

Ovaj par je sačinjen od suprotnosti u životnim stavovima – jedino u čemu su neverovatno slični je tvrdoglavost. Njihova veza nije nimalo laka. Ali ako se potrude i rade na njoj, mogu zajedno da prevaziđu prepreke i tada to bude jaka i trajna veza. Ovan i Jarac u vezi neće lako doći do harmonije, ali finale će biti vredno svakog truda. Ukartko, za oboje vredi da pokušaju i potrude se koliko god je u njihovoj moći.

Proverite kako se slažete sa:

Karakteristike horoskopskih znakova
Ovan
Ovan
21.03 - 20.04
Bik
Bik
21.04 - 20.05
Blizanci
Blizanci
21.05 - 21.06
Rak
Rak
22.06 - 22.07
Lav
Lav
23.07 - 22.08
Devica
Devica
23.08 - 21.09
Vaga
Vaga
22.09 - 22.10
Škorpija
Škorpija
23.10 - 22.11
Strelac
Strelac
23.11 - 21.12
Jarac
Jarac
22.12 - 20.01
Vodolija
Vodolija
21.01 - 19.02
Ribe
Ribe
20.02 - 20.03

Čitali ste o nama u

alo.rs blic.rs kurir.rs srbijadanas.rs mondo.rs