Kako se slažu Blizanci i Devica

Blizanci
Blizanci
Blizanci
21.05 - 21.06
Blizanci predstavljaju dvostruki znak, dve ličnosti u jednoj, pa nikad ne možete zasigurno znati sa kojom ćete se stranom njihove ličnosti suočiti. Blizanci su često komunikativni, društveni i veseli s jedne, a ozbiljni i zamišljeni s druge strane. Takođe, mogu biti nestalni i prevrtljivi. Kako se planeta koja ovim znakom dominira, Merkur, brzo kreće, tako i pažnja i posvećenost Blizanaca nije dugog veka.
Devica
Devica
Devica
23.08 - 21.09
Ovaj zemljani znak stoji čvrsto s obe noge na zemlji. Device su poznate po tome što beskrajno analiziraju sve oko sebe, obraćaju ogromnu pažnju na detalje, i ništa ne prepuštaju slučaju. Koje su još karakteristike osoba rođenih u znaku Device?

Blizanci i Devica - Ljubavni horoskop

Na prvi pogled dva slična znaka, nesebični prema drugima i sposobni da strastveno vole jedno drugo. Ali ako ih malo temeljnije uporedimo, razlike su očigledne. Najveća je razlika u tome što Device umeju da budu uskogrude i stiničave, i vole sve pažljivo da analiziraju i razmotre, dok su Blizanci često puni neobičnih ideja, donose impulsivne odluke i u svom pristupu su vrlo kreativni. Mogu li, uopšte, ovo dvoje funkcionisati zajedno?

Kako se slažu Blizanci i Devica?

Od samog početka, pokazaće se da je Devica konzervativna i prilično zatvorena. Blizanac je nestrpljiv, želi sve, i to odmah. Teško će se ovo dvoje sporazumeti i uopšte započeti vezu. Ako se dogodi da je započnu, moraće dobro da se potrude kako bi je izgradili i održali. Neverstvo takođe može biti ozbiljan izazov – Blizanci su skloni flertu i avanturama, dok Devica to teško može da podnese.

Blizanci i Devica u vezi

Kritika

Veliki problem, koji se zapravo javlja u vezi sa Devicom i bilo kojim znakom, jeste sklonost Device kriticizmu. Ona ima previsoka očekivanja, pedantna je do krajnjih granica, i večito nečim nezadovoljna. Ima običaj da kritikuje sve oko sebe, a da pritom nije samokritična. Blizanci to primećuju i ne dopada im se. Šta god Blizanac uradio, nikad neće biti dovoljno dobro. Devica će na sve imati nekakvu kritiku i zamerku. Ako Blizanac pokušava nešto intelektualno i argumentovano da objasni, Devica neće to dozvoliti. Zatvara bilo kakvu diskusiju, a posebno ne dozvoljava da nju za nešto okrive. Ne prihvata kritike na svoj račun, već postaje zatvorena, bodljikava i uvređena. Kako to rešiti?

Pun energije i razigran, Blizanac može pokušati da Devici pokaže kako život nije samo tačnost, pedanterija i savršenstvo. Za njega je život velika gozba u kojoj treba uživati. Blizanac je taj koji može Devicu naučiti da se malo opusti, zabavi, i uživa u životu. Ako uspe u tome, i Devica nauči da ne shvata život preozbiljno i obuzda svoju tendenciju da kritikuje i mrači, veza će imati osnova da uspe, a Blizanac će moći da odahne.

Različiti pristupi

Devica i Blizanac imaju apsolutno različite pristupe životu, promenama, vezi, novcu, i generalno, funkcionisanju.

Devica uvek tačno zna šta želi, detaljno planira svoj put, i onda pažljivokorača, korakpo korak, s obe noge čvrsto na zemji. Vodi se logikom, pametna je i oprezna, nikada ne rizikuje i ništa ne prepušta slučaju. Ne može tek tako da veruje svemu što čuje, već sve mora da proveri. I, kada je novac u pitanju, mrzi rasipanje, tj. trošenje na bilo šta što smatra nebitnim i beskorisnim.

Za razliku od nje, Blizanci se vode intuicijom. Kroz život idu bez plana i dubljeg promišljanja, ni o čemu dugo ne misle, već samo delaju. Blizanac nema potrebu da proverava ono što čuje, čezne za događajima i promenama, i generalno je impulsivan. Novac će rado potrošiti na uživanja, boemski život, i da druge učini srećnima, npr. da ugosti brojne prijatelje.

Imajući sve ovo u vidu, Blizanci i Devica i dalje izgledaju nespojivo.

Kompromis

Ali, kao i svaki odnos, i ovj se može izgraditi zahvaljujući kompromisu i sposobnosti prilagođavanja oba partnera. To može spasiti svaku, pa i vezu između Blizanca i Device. u ovom odnosu, biće potrebno da partneri nađu sporazum i kompromis negde na pola puta, a onda svako načini potrebne korake. Možda neće biti lako, ali isplati se.

Razgovor

Devica je jedan od retkih znakova zodijaka koji razmišlja jednako logično i intelektualno može da parira Blizancima. Mogu da učestvuju u intelektualnim raspravama na razne teme. Uvek će imati šta da kažu. Oboje razmišljaju kritički i skloni su dubokim, filozofskim temama. Razlika je u tome što Blizanci vole da razmišljaju o fiktivnom i temama „šta ako“, dok je Devica čvrsto ukorenjena u stvarnosti. Dok Devica najviše pažnje poklanja detaljima, Blizanac je uvek fokusiran na celinu. Ali upravo zahvaljujući tome, ovo dvoje zajedno mogu da dođu do uvida koji drugima ne bi ni pali na pamet.

Blizanci i Devica u seksu

Fizička privlačnost između Blizanca i Device je vrlo jaka, posebno na početku veze. Blizanac voli da eksperimentiše u krevetu, dok Devica voli sve unapred da isplanira, pa i sam seks. Ako Devica nauči da ne kritikuje partnera, ovo dvoje mogu imati odličan intimni život. ako se pojave izazovi, razgovor je rešenje za sve. Takođe, mogu očekivati da će nakon intenzivnog seksualnog iskustva, voditi duge, inspirativne razgovore.

Muškarac Blizanac i žena Devica

Muškarac Blizanac i njegova partnerka rođena u znaku Device imaju različit temperament, pa dok je on vrlo društven, ona je rezervisana. Ona ima bolju sposobnost prilagođavanja, ali je i stabilnija od svog partnera Blizanca. Rasprave uglavnom nastaju usled njenog stalnog kritikovanja partnera. Njihova veza prožeta je intenzivnim mentalnim procesima, pre će sve promisliti i analizirati, nego što će dopustiti emocije da ih vode. Rešenje za razlike ponovo je razgovor, kompromis i razumevanje.

Žena Blizanac i muškarac Devica

Astrološka kombinacija u kojoj je žena Blizanac, a muškarac devica, povoljnija je nego prethodni slučaj. Ovaj odnos je stabilniji i emotivno otvoreniji jer žena blizanac daje energiju svom partneru u znaku Device. Muškarac Devica deluje kao hladni perfekcionista, ali u suštini je nežan i osećajan. Žena u znaku Blizanca će ga motivisati i davati mu kreativne ideje i širiti vidike, što će postaviti čvrst temej za zajednicu. Biće potrebno nalo vremena da se ovo dvoje prilagode i izgrade čvrst odnos, ali takav odnos obično bude od onih koji se krunišu brakom.

U ovom timu, Devica je obično mozak operacije, dok Blizanac izvršava i preduzima akciju. Oboje u ovom odnosu mogu značajno obogatiti svoju ličnost – Devica će usidriti Blizanca i dati mu stabilnost i racionalnost, dok će on njoj otvoriti oči za uživanje u životu i naučiti je da se opusti i zabavi.

Proverite kako se slažete sa:

Karakteristike horoskopskih znakova
Ovan
Ovan
21.03 - 20.04
Bik
Bik
21.04 - 20.05
Blizanci
Blizanci
21.05 - 21.06
Rak
Rak
22.06 - 22.07
Lav
Lav
23.07 - 22.08
Devica
Devica
23.08 - 21.09
Vaga
Vaga
22.09 - 22.10
Škorpija
Škorpija
23.10 - 22.11
Strelac
Strelac
23.11 - 21.12
Jarac
Jarac
22.12 - 20.01
Vodolija
Vodolija
21.01 - 19.02
Ribe
Ribe
20.02 - 20.03

Čitali ste o nama u

alo.rs blic.rs kurir.rs srbijadanas.rs mondo.rs