Ljubavni saveti za muškarce
Ilustracija

Šta kada sastanak krene naopako – kako da ga popraviš

I to se dešava. Sastanci imaju element lutrije, nikad ne znaš tačno kako će biti. I zato nije smak sveta ako se desi da prosto „ne kliknete.“ Možda se čak i dopadate jedno drugom, ali sastanak krene po zlu – neko prospe sve po sebi, neko zablokira, ili shvati da još nije preboleo bivšu, nastanu duge, neprijatne pauze...

Ipak, ima načina da popraviš sastanak koji je na putu da se pretvori u katastrofu. Možda vam ipak ne propadne veče i provedete prijatno vreme zajedno, pa makar se više nikad ne videli. A možda, ko zna, to ipak ispadne odličan prvi sastanak.

Pokušaj da oživiš konverzaciju

Kad razgovor zamre, čini se da ste već istrošili sve teme, i niko da prekine neprijatnu tišinu, ne paniči. Udahni duboko, opusti se, i bez pritiska potraži bilo šta za priču. Posao, hobi, izlasci, putovanja, sport, ljubimci, knjige, filmovi, prijatelji, rođaci... Ako ste o nečemu već ranije pričali, slobodno se nadoveži i nastavi o toj temi. Sigurno imate bar nešto zajedničko. Makar neki aktuelni događaj o kom bruje mediji ili neku manifestaciju koja se tih dana održava.

Ne vadi telefon

Ilustracija 1

Nepristojno i uvredljivo je da izvadiš telefon, počneš da skroluješkucaš poruke, pozoveš nekoga. Ili još gore, primeti da dobijaš poruke preko Instagrama, Fejsbuk mesindžera ili neke dejting aplikacije. Ostavi telefon po strani ma koliko da je loša situacija.

Ne ističi da je sastanak propao

On ili ona to već vidi, isto kao i ti. Isticanje toga samo pogoršava stvari. Umesto zvaničnog zakopavanja, potrudi se da spaseš šta može.

Koji su najpopularniji dejting sajtovi u Srbiji?

Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Najbolji za ozbiljnu vezu, korisnici 25+ godina
Lust logotype img-responsive
Lust
Najbolji za flert, pronađi novu simpatiju danas
Seks za sve logotype img-responsive
Seks za sve
Hot dejting sajtovi bez tabua i predrasuda

Razmisli šta ne valja

Ako uspeš tačno da definišeš šta nije u redu, to će ti pomoći da popraviš sastanak. Da li ti se on ili ona uopšte dopada? Da nisi previše kritičan/kritična? Možda je jedno od vas ili oboje suviše nervozno i napeto? Da niste možda odabreli pogrešno okruženje, prevelika je buka npr. pa ne čujete lepo jedno drugo? Kad utvrdiš šta je, ako možeš, promeni. Možda stvari krenu na bolje.

Uključi humor

Humor ume drastičnno da popravi situaciju. Ne shvataj previše ozbiljno ni sebe ni situaciju, biće ti prijatnije i zabavnije, a sigurno i drugoj strani.

Ne flertuj sa drugima

Ilustracija 2

Ni ne pomišljaj da flertuješ sa dečkom ili devojkom na drugom kraju kafića, ili sa konobarom ili slatkom konobaricom. Pobogu, još si na sastanku, nema veze što je propao! Sačekaj da se rastanete, pa flertuj s kim želiš.

Igraj se provodadžisanja

Ako ti se dečko ne sviđa, jednostavno nije tvoj tip, ali imaš drugaricu kojoj bi se dopao, predloži da ih upoznaš. Ovo je fin način da mu staviš do znanja da nisi zainteresovana, a možda se i nešto lepo izrodi iz toga.

Odredi rok

Ako odmah vidiš da ti se dečko ili devojka ne dopada i jasno ti je da neće ići, odredi dokle će sastanak trajati. Na primer, možeš jedan sat da posvetiš osobi koja je pristala na sastanak s tobom. To je učtivo, i nisi dužan/dužna da ostaneš duže. Zato odmah reci da ti je iskrslo nešto zbog čega možeš da se zadržiš samom toliko.

Napravi strategiju za beg

Ilustracija 3

Dogovori se unapred sa drugom ili drugaricom da te na određeni signal, ili u određeno vreme pozove u pomoć. Smisli uverljivu priču unapred – npr.pukla joj je guma i treba joj pomoć da je zameni, ili tako nešto što zahteva tvoje prisustvo. Ovakva bela laž nikome neće nauditi, a ti ćeš se izvući bez neprijatnosti.

Učtivo završi sastanak ranije

Nema ničeg lošeg u tome da se naprosto fino izviniš i završiš sastanak ranije.

Ne predlaži i ne prihvataj sledeći sastanak

Ako je prvi definitivno propao i pored svih naših predloga nisi uspeo/uspela da ga spases, nikako ne pristaj na sledeći. To je samo način da učestvuješ i u drugom, i u trećem lošem sastanku. Ako ne ide, ne ide. Ne zavaravaj sebe, ali ni nju ili njega – misliće da je ipak sve u redu, a to nije fer.

I na kraju, ne očajavaj. Nije ničija krivica ako se dvoje ljudi ne dopadaju jedno drugom i nema hemije među njima. Sa svakim propalim sastankom bliže si uspešnom sastanku i pravom partneru.

Da li Vam se dopada članak?
Hvala Vam na Vašem glasu
2 0

Autor članka

Autor
Robert L.

Pišem o izlascima i vezama jer sam oduvek bio posebno zainteresovan za sociološki aspekt muško-ženskih odnosa. Često ove teme koristim i u svom naučno-istraživačkom radu.

Čitali ste o nama u

alo.rs blic.rs kurir.rs srbijadanas.rs mondo.rs