Ljubavni saveti za muškarce
Ilustracija

O čemu pričati na prvom sastanku (a šta je bolje da izbegavaš)?

O čemu pričati sa devojkom ili dečkom sledeća je stvar koja muči većinu pred prvi sastanak. Dlanovi ti se znoje, nemaš sledeću temu za razgovor, brineš se da ćeš blokirati i eto, nastaje neprijatna tišina, kad biste oboje najradije pobegli.

Čekaj, ne mora tako. Pomoći ćemo ti nekim smernicama, tako da se više ne preznojavaš oko toga.

Potrudi se da odabereš lagane teme za priču, a izbegavaj teške i turobne. Ovo nije vreme ni mesto da se baviš sociološkim, političkim, ni verskim pitanjima. Ništa što bi moglo da uvredi bilo koga, što diskriminiše, ili može da bude problematično. U redu je da spomeneš neki aktuelni događaj o kom bruje mediji trenutno, ali ne produbljij temu.

Za početak, probajte malo sa dopisivanjem, naročito sako ste upoznali simpatiju onlajn, opipajte sve teme, vidite koja su Vam interesovanja, pripremite teren za ono što sledi.

Drži se pozitivnih, veselih tema. Izbegavaj bilo šta depresivno i pesimistično. I ako te nešto muči, ne želiš da se predstaviš kao jadnik ili jadnica. Ako otvoriš dušu i izneseš sve svoje brige i probleme, jadikuješ za bivšom ljubavlju, ili deluješ ogorčeno i mračno, pobeći će glavom bez obzira. Svi volimo da nam bude lepo i prijatno. I to je osnovni uslov da on ili ona poželi drugi sastanak sa tobom.

Ilustracija 1

Potrudi se da zvučiš zanimljivo. Nemoj da se uhvatiš za jednu temu i produbljuješ je u beskraj. Prati reakciju sagovornika, i ako vidiš da njemu ili njoj postaje dosadno, izgleda da si preterao ili preterala.

Održavaj balans pričanja i slušanja. Ok je da pričaš o sebi, i poželjno je, ali ne sve vreme. Pričaj o svojim interesovanjima i svom životu, zanimljivim iskustvima, lai pitaj i drugu stranu. A onda pažljivo slušaj dok govori. Ovo nije tvoj šou, a nije ni intervju, pa nemoj da samo postavljaš beskrajna pitanja. Svi vole da pričaju o sebi, ali, ako je već tu, na sastanku sa tobom, sigurno želi da te bolje upozna.

Koji su najpopularniji dejting sajtovi u Srbiji?

Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Najbolji za ozbiljnu vezu, korisnici 25+ godina
Lust logotype img-responsive
Lust
Najbolji za flert, pronađi novu simpatiju danas
Seks za sve logotype img-responsive
Seks za sve
Hot dejting sajtovi bez tabua i predrasuda

Ostavi telefon po strani. Ovo je stvar osnovne kulture, ali vrlo često zanemarena stavka. Posveti devojci ili dečku svu pažnju dok ste zajedno, umesto da skroluješ po telefonu. Tu si zbog nje ili njega, pa se tako i ponašaj. Takođe, ukoliko to radite na prvom sastanku, vrlo je verovatno da do drugog sastanka neće ni doći. Budite obazrivi sa ovim stvarima, jednostavno zaboravite na telefon osim ukoliko ne želite nešto inspirativno da pokažete, što bi moglo dovesti do novih tema.

Ilustracija 2

Pazi na rečnik. Možda inače psuješ, ali ovo je prilika u kojoj treba da pripaziš i ponašaš se fino. Biće vremena da otkrije i tvoje ne tako lepe strane.

Nije svaka tišina problem. Ako nastupi pauza u razgovoru, i to je sasvim u redu – pa ni jedan normalan razgovor ne teče bez ikakvih prekida. Nema razloga da ti bude neprijatno.

O čemu sve možete pričati

Teme za razgovor su skoro neograničene. Pričajte o izlascima, putovanjima, prijateljima, porodici, hobijima, sportu, kulturi, knjigama, filmovima, ljubimcima – samo budite umereni, ne preterujte ni sa čim. Drži se sadašnjosti, budi iskren/ iskrena i nećete ni primetiti kad je sve to vreme prošlo.

Da li Vam se dopada članak?
Hvala Vam na Vašem glasu
27 5

Autor članka

Autor
Natalia S.

Kod mene su muško-ženski odnosi uvek budili posebno interesovanje. Pišući o tome, nadam se da ću pomoći drugima, ali takođe da ću i sama pronaći svoju jaču polovinu.

Čitali ste o nama u

alo.rs blic.rs kurir.rs srbijadanas.rs mondo.rs