Ljubavni saveti za muškarce
Ilustracija

Kada da pošalješ poruku posle prvog sastanka

Kada je u redu da mu/joj pišem? Da li je sledećeg dana prerano? Šta da pošaljem, a da ne izgleda očajnički i kao da ga proganjam?

Ova i slična pitanja su sasvim uobičajena kada sastanak prođe i pitaš se šta dalje. Ne razbijaj glavu preterano, evo nekih smernica kada i šta bi bilo prikladno.

Nemoj da šalješ poruku još iste večeri ili istog dana

Ilustracija 1

Jedino što bi moglo da dođe u obzir kao izuzetak od ovog pravila je nešto u stilu „Bilo mi je baš lepo, hvala ti na druženju.“ Sve drugo je suvišno. Oboje još uvek obrađujete sastanak u glavi i treba vremena da se utisci slože.

Druga varijanta koja je takođe prihvatljiva jeste starinski, džentlmenski običaj da devojku pitaš je li bezbedno stigla kući. U današnje vreme, ovo je nepotrebno, ali pokazaće joj da si brižan i pažljiv. A i dobar je izgovor da joj prerano pošalješ poruku.

Nemoj pustiti da prođe nedelju dana ili više pre nego što se javiš

Možda ti se još čini prerano, ili je tvoj raspored pretrpan. Bilo kako bilo, ako pustiš da prođe sedam ili više dana bez ijedne poruke, rizikuješ da on ili ona zaključi da nisi zainteresovan/a. Doduše, ako si još na sastanku rekao ili rekla da želiš da se vidite ponovo, imaš malo više vremena pre nego što pomisli da si se predomislio/predomislila.

Pa kad onda da pošaljem poruku?

Ilustracija 2

Ako ste se upoznali preko dejting sajtova, to je vaša svakodnevnica, možete poslati čak i odmah. Inače, dva-tri dana je neka optimalna mera koliko treba da čekaš posle sastanka pre nego što počneš da kuckaš. Za većinu devojaka i muškaraca, ovo je optimalno vreme kada očekuju poruku. Nije prerano pa da pomisli da ti je previše stalo, niti predugo, da misli da te ne interesuje. Takođe, u današnje vreme devojke ili momci prate situaciju na društvenim mrežama, pa ako ste aktivni previše a ne obraćate pažnju na simpatiju, to takođe može da izazove mišljenje da možda niste zainteresovani. 

Koji su najpopularniji dejting sajtovi u Srbiji?

Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Najbolji za ozbiljnu vezu, korisnici 25+ godina
Lust logotype img-responsive
Lust
Najbolji za flert, pronađi novu simpatiju danas
Seks za sve logotype img-responsive
Seks za sve
Hot dejting sajtovi bez tabua i predrasuda

Umereno, pre svega!

Nikako ne preteruj sa porukama. Pošalji jednu i čekaj odgovor. Sve preko toga izgleda kao da čučiš u žbunju i uhodiš je/ga.

Neka poruke budu zabavne i lagane

Ilustracija 3

Zaboravi na pisanje o svom napornom danu na poslu – to nikome nije zabavno. Ne prepričavaj vaš sastanak – on ili ona je već bio/bila tamo, kao i ti. Pokušaj da budeš duhovit/a, i ne preteruj sa emotikonima.

Upamti, novi cilj ti je drugi sastanak, pa treba da učiniš da i on/ona to poželi. A poželeće samo ako tvoje poruke nisu dosadne. Dužina poruke je isto bitna, pokušajte da budete originalni u nekoliko rečenica. Trud se uvek isplati i simpatija će znati da ceni. Naravno, nemojte pisati kojekakve besmislene rečenice samo da bude dugačka poruka.

Ako ne odgovara, ne paniči

Nemoj odmah da smišljaš loše scenarije ako ne odgovara na poruku. Kao i da ti neko od prijatelja ne odgovori odmah na poruku, opusti se, javiće se kad bude mogao/mogla. A ako ipak odgovor uopšte ne stigne, nikom ništa. Sad imaš više iskustva, pa se spremaj za novi prvi sastanak sa nekim drugim.

Da li Vam se dopada članak?
Hvala Vam na Vašem glasu
4 1

Autor članka

Autor
Natalia S.

Kod mene su muško-ženski odnosi uvek budili posebno interesovanje. Pišući o tome, nadam se da ću pomoći drugima, ali takođe da ću i sama pronaći svoju jaču polovinu.

Čitali ste o nama u

alo.rs blic.rs kurir.rs srbijadanas.rs mondo.rs