Ljubavni saveti za žene
Ilustracija

Šta da obučeš za prvi sastanak sa dečkom

Svi mi imamo samo jednu priliku da na nekoga ostavimo prvi utisak. Zato je dobro mudro je iskoristiti. Umesto da se češkaš po glavi pred otvorenim ormanom, jurcaš po stanu, i na kraju ti se čarape pocepaju pet minuta pre nego što je stigao po tebe, ili da shvatiš da ti je košulja koju si želeo da obučeš u korpi za prljav veš, i onda se pojaviš u nečemu što ti je neudobno i ne može dobro da se ispegla, bolje je da pametno odabereš odeću, koja će raditi za tebe, a ne protiv.

Evo na šta da obratiš pažnju:

Udobnost pre svega

Ilustracija 1

Koliko god ti bilo bitno da izgledaš sjajno, još je bitnije da ti bude udobno. Ima važnijih stvari na koje treba da obratiš pažnju na prvom sastanku nego što je odeća. Nemoj da nosiš ništa u čemu ne možeš da dišeš, jedeš, ili hodaš. I ništa čemu treba konstantna pažnja, kao što je bretela koja spada ili kragna koju treba popravljati. Odeća treba da ti lepo stoji, da ističe tvoje atribute, ali ne da bude centar pažnje na sastanku. Ako se dvoumiš između udobnog i lepog, uvek daj prednost udobnosti, jer tek onda možeš da se posvetiš bitnijim stvarima.

Ne otkrivaj previše

Previše otkrivene kože gasi želju za daljim otkrivanjem. Zagolicaj mu maštu tako što ćeš, ako se opredeliš za dekolte ili gola ramena, nositi dugačku haljinu ili džins. Ako želiš da otkriješ svoje fenomenalne noge, neka ti ramena i dekolte butu pokriveni.

Koji su najpopularniji dejting sajtovi u Srbiji?

Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Najbolji za ozbiljnu vezu, korisnici 25+ godina
Lust logotype img-responsive
Lust
Najbolji za flert, pronađi novu simpatiju danas
Seks za sve logotype img-responsive
Seks za sve
Hot dejting sajtovi bez tabua i predrasuda

Budi ono što jesi

Prvi sastanak treba da odvede drugom, drugi trećem, i tako dalje. Nema smisla pretvarati se da si nešto što nisi. Želiš da budeš u vezi sa nekim kome se dopadaš takav ili takva kakva si. Ako bi se tvojoj simpatiji više svidelo da si nešto drugo, neko drugačiji, onda i ne treba da bude drugog sastanka. Ako obično nosiš lepršave haljine, ovo nije trenutak da se pojaviš u starkama i farmerkama sa pocepanim kolenima, i obrnuto. Ako se inače ne šminkaš, nemoj ni sad.

Uskladi odeću sa mestom na koje idete

Ilustracija 2

Važno je da znaš gde ćete ići da bi se adekvatno obukla. Sigurno ne želiš da odeš na dejt u viokim štiklicama i shvatiš da si stigla na kuglanje. Isto tako, ne bi ti bilo prijatno da u duksu sa kapuljačom, odabranom za šetnju, dospeš u otmeni restoran. Zato se ne ustručavaj  da pitaš svog potencijalnog dečka kakvi su mu planovi, kako bi uskladila odevnu kombinaciju sa okruženjem. Ako ste se upoznali online i prvi put se viđate preko kamere, onda naravno bi trebalo prilagoditi stil oblačenja ovoj situaciji.

Odaberi kombinaciju na vreme

Iz mnogo razloga je dobro da unapred smisliš šta ćeš nositi. Možda treba nešto da dokupiš za tu kombinaciju, pa je dobro da imaš dovoljno vremena. Taokđe, dobro bi bilo da isprobaš više mogućih kombinacija – možda ćeš se iznenaditi da na odeća koju si hteo ili htela da obučeš na tebi izgleda drugačije nego u mislima. Kada imaš unapred osmišljen autfit, ima vremena i za sitne korekcije, i da se sve pripremi kako bi bilo čisto, mirišljavo i ispeglano kad ti zatreba. Ovo će te poštedeti dodatnog stresa i spremanja u zadnji čas.

Ostavi dovoljno vremena za spremanje

Ilustracija 3

Možda ti je obično dovoljno petnaestak minuta da se spreiš za izlazak. Ali to nije razlog da ostaviš samo toliko. Kad si anksiozan, obavezno se događaju sitni problemi, otpada dugmad sa košulje, pocepa se najlonska čarapa, polomi se nokat, znaš već. Žurba će pojačati nervozu pred prvi sastanak, a to nikako nije raspoloženje u kom želiš da se pojaviš. Zato ostavi dovoljno vremena da se opušteno, polako spremiš, imaš lufta za sve moguće nepredviđene situacije, a možda i da odradiš par vežbica opuštanja.

Spakuj rezervnu kombinaciju

Uvek je dobro imati bekap. Čak i ako ideš na otmenu večeru, spakuj rezervnu, opuštenu kombinaciju. Nikad ne znaš kako će se sastanak završiti i kuda te može odvesti ako bude neočekivano loš ili izuzetno dobar.

Bonus savet: uvek je dobro da kod sebe imaš nešto keša za taksi ili nešto slatko, jer nikad se ne zna.

Ne preteruj sa nakitom

Ilustracija 4

Poneki komad nakita da naglasi odevnu kombinaciju sasvim je dovoljan. Iskoristi ga da usmeriš njegov pogled baš tamo gde želiš. Suviše nakita odaje utisak da se previše rudiš, i odbija.

Ne preteruj sa šminkom i parfemom

Kao i nakit, i šminka i parfem su tu da istaknu, a ne zatrpaju. Prirodni izgled je najbolja opcija za prvi sastanak, pa se potrudi da šminkom istakneš svoje crte, a ne da ih maskiraš. Dakle, umereno sa puderom, svetli ruž, malo maskare, neka senkica za dnevni izgled, ništa napadno – zaboravi na crveni ruž i ajlajner. Perfem takođe treba da zagolica maštu, a ne da uguši ljude i za susednim stolom.

Bitno je da se osećaš dobro u svojoj koži, i lepo i udobno. Tada se više smešiš, zračiš, i postaješ neodoljivi magnet, šta god da nosiš. Sada si spremna ili spreman da zablistaš, očaraš i osvojiš!

Da li Vam se dopada članak?
Hvala Vam na Vašem glasu
1 0

Autor članka

Autor
Natalia S.

Kod mene su muško-ženski odnosi uvek budili posebno interesovanje. Pišući o tome, nadam se da ću pomoći drugima, ali takođe da ću i sama pronaći svoju jaču polovinu.

Čitali ste o nama u

alo.rs blic.rs kurir.rs srbijadanas.rs mondo.rs