Ljubavni saveti za muškarce
Ilustracija

13 saveta kako pozvati devojku na sastanak

Pozvati devojku koja ti se dopada na dejt nije nimalo lako. Ali ako želiš da je osvojiš, moraćeš da prevaziđeš tremu i strah od odbijanja. Postoji bezbroj načina da joj priđeš, a tebi je dovoljan samo jedan. Uostalom, ako joj se dovoljno dopadaš, verovatno će pristati, bez obzira na to koji od njih odabereš.

Treba ti samo malo hrabrosti da probiješ led i načiniš prvi korak, posle je sve lakše. Evo nekih predloga i saveta kako da to učiniš što lakše i povećaš šanse da prihvati tvoj poziv.

Ne budi stidljiv

Generalno, devojke ne vole smušene momke. Uradi sve što je u tvojoj moći da prevladaš strah od odbijanja i pokažeš samopouzdanje. Čak i ako ti je i dalje neprijatno, potrudi se da ne izgleda tako. To je jedini način da savladaš strah i načiniš prvi korak. Uostalom, ono što možeš dobiti vredno je truda.

Započni konverzaciju

Ilustracija 1

Od nečega se mora početi. Priđi devojci, pozdravi je, upoznaj se, i započni priču. Daj joj kompliment, pitaj je nešto, ćaskaj o situaciji ili okruženju gde se nalazite. Bitno je da pokreneš razgovor.

Proceni koliko je zainteresovana

Mnogo je znakova koji pokazuju da li je neko zainteresovan. Da li te gleda u oči, dodiruje kosu, nervozno gricka usnu i crveni, dodiruje ti ruku, ili stoji prekrštenih ruku – sve ti to govori da li je uopšte zainteresovana i ideš li u dobrom smeru.

Koji su najpopularniji dejting sajtovi u Srbiji?

Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Najbolji za ozbiljnu vezu, korisnici 25+ godina
Lust logotype img-responsive
Lust
Najbolji za flert, pronađi novu simpatiju danas
Seks za sve logotype img-responsive
Seks za sve
Hot dejting sajtovi bez tabua i predrasuda

Budi jasan i direktan

Možda bi se iznenadio koliko devojaka nije sigurno da li poziv na piće znači poziv na sastanak ili ne. Puno je prostora za pogrešno tumačenje i zato se lako može dogoditi da ne budeš ispravno shvaćen, pa devojka pomisli da želiš samo društvo i budeš zauvek smešten u drugarsku zonu. Dakle, jasno joj stavi do znanja da ti se dopada, i predloži vreme i mesto izlaska.

Pozovi je unapred

Ilustracija 2

Šta god da planiraš za prvi sastanak, bilo da je to bioskop, koncert, večera, pozovi je nekoliko dana ranije. Tako se neće osećati kao da je iznenada pozvana da popuni nečije upražnjeno mesto.

Učini to lično, usmeno, ili je nazovi

Zaboravi na posrednika – ako pošalješ prijatelja da je pozove na sastanak sa tobom, gotovo sigurno ćeš dobiti „ne“ kao odgovor. Pokaži joj da je smatraš vrednom svog truda, odvaži se, i učini to lično. Takođe je možeš nazvati telefonom. Glas može biti moćno oružje u osvajanju. Izbegavaj sms – to govori da se nisi nimalo potrudio i ostavlja dosta prostora za pogrešno tumačenje. Ukoliko koristiš sajtove za online upoznavanje, pokušaj da stekneš poverenje da uzmeš broj a zatim napraviš taj prvi korak i pozoveš je.

Uradi domaći – slušaj je, napravi plan, upoznaj je bolje

Kao i prilikom svakog osvajačkog pohoda, bitno je imati strategiju. Svakako je upoznaj pre, kako je ne bi pozvao na sastanak kao potpuni stranac.

Da bi je bolje upoznao, pažljivo slušaj šta govori i potrudi se da upamtiš što više – šta voli, a šta ne, kakve su joj želje i planovi, itd. Tako ćeš imati smernice za svoj plan i znati šta da radiš.

Prema tome odredi pristup – opušteno i šaljivo, direktno, ili romantično


Kada bolje upoznaš devojku koja ti se dopada, moći ćeš da odabereš i adekvatan pristup. Dok neke devojke vole momke koji ne okolišaju, drugima je simpatično kad je neko pomalo stidljiv i suzdržan. Neke će biti očarane romantičnim pristupom, dok će ga druge smatrati patetičnim. Ne postoje jedinstvena pravila koja važe za sve, pa je bitno da prilagodiš svoj pristup.

Ako se opredeliš za romantiku, evo nekih ideja koje devojka može smatrati simpatičnim:

Predloži joj da zajedno gledate zalazak sunca i tom prilikom je pozovi na sastanak;

  • ako obožava pse ili mačke, pokloni joj štene ili mače sa ogrlicom na kojoj je poruka koja je poziva na dejt sa tobom;
  • pitaj je da izađete dok šetate pored reke ili gledate zvezde;
  • pokloni joj kutiju personalizovanih čokoladica sa pozivom na sastanak;
  • pošalji joj romantičnu fotografiju sa pitanjem;
  • snimi video-poruku u kojoj je pozivaš da izađe sa tobom, postavi je na YouTube i pošalji joj link u poruci.

Budi dosledan sebi

Iako svoju strategiju treba da prilagodiš devojci koju pozivaš na sastanak, takođe je bitno i da ostaneš dosledan sebi. Ovo znači da ne treba da radiš ništa što ti inače nije svojstveno. Npr. ako si romantičan, ne treba da glumiš mačo tipa, i obrnuto. Bitno je da pronađeš meru, potrudiš se da se dopadneš devojci i pritom budeš ono što zaista jesi.

Pozovi je na neko grupno druženje

Ilustracija 3

Ovo je jedna od najlakših varijanti. Pozovi je negde gde ide čitavo društvo – novi klub, kućnu žurku i sl. To govori da joj veruješ i da si spreman da je predstaviš društvu. Najverovatnije će pristati. Ako te odbije, verovatno zaista ima važnije obaveze.

Započni priču o nečemu, pa se nadoveži sa pozivom

Ako, na primer, pričate o muzici koju oboje slušate i spomenete koncert nekog izvođača kog oboje volite, prirodno je da je pozoveš da odete zajedno. Ili ako ste pričali o sladoledu i pozoveš je da odete u poslastičarnicu ili joj doneseš njen omiljeni, to će poslati nedvosmislenu poruku. Ako te pita „je l’ me to pozivaš na sastanak?“,  naravno, nema povlačenja.

Budi uporan, ali ne preterano

Ako te jednom odbije, a tebi se čini da je stvarno imala važnija posla, ili misliš da je bila previše stidljiva da prihvati, u redu je da je pozoveš ponovo za par nedelja. I to je to. Zaboravi na poslovice o upornosti. Sve više od toga je navalentno i deluje kao proganjanje.

Ako te odbije, ne padaj u očaj

Ilustracija 4

Prihvati to muški, uz neki običan komentar tipa „Ok, možda drugi put“ i nasmeši se. Uzdrži se od zlobnih i sarkastičnih opaski. Ne padaj u očaj, ne zatvaraj se u sobu. Ne slušaj žalopojke i ne zalivaj alkoholom. Sa svakim „ne“ bliži si fantastičnom „da“ - sve je to samo vežba i priprema za ono što tek sledi.

Da li Vam se dopada članak?
Hvala Vam na Vašem glasu
48 5

Autor članka

Autor
Robert L.

Pišem o izlascima i vezama jer sam oduvek bio posebno zainteresovan za sociološki aspekt muško-ženskih odnosa. Često ove teme koristim i u svom naučno-istraživačkom radu.

Čitali ste o nama u

alo.rs blic.rs kurir.rs srbijadanas.rs mondo.rs