Ljubavni saveti za žene
Ilustracija

10 saveta kako pozvati dečka na sastanak

Prilično je nezgodno kad ti se dečko dopada, a nemaš pojma da li se i ti njemu sviđaš i da li će te ikada pozvati da izađete. Možda da priđeš ti njemu, ali nisi sigurna da li je to uopšte ok, i kako da to uradiš kad se bojiš da će te odbiti.

Mali je broj žena i devojaka koje su dovoljno odvažne da prve priđu. S druge strane, veliki broj muškaraca kaže da bi voleli da devojka njih pozove na sastanak.

Pa kako onda to uraditi? Evo nekih saveta koji ti mogu biti od koristi.

Zajednička aktivnost

Neka aktivnost u kojoj oboje uživate može da bude sjajna polazna tačka. Zato je bitno da ga prvo malo bolje upoznaš. Ako npr. volite isti bend ili filmski žanr, možeš da ga pozoveš da zajedno odete na koncert ili u bioskop. Bino je da pitanje bude neobavezno, ali dovoljno specifično da zahteva odgovor. Ako mu se dopadaš, pristaće sigurno.

Druženje

Ilustracija 1

Prijateljstva mogu da prerastu u divne ljubavne veze – već se dobro poznajete, imate izgrađeno poverenje, mnogo toga je na vašoj strani. Ali ume biti nezgodno reći prijatelju da ti se dopada na drugačiji način. Zato se potrudi da tvoje pitanje zvuči slatko, pomalo sramežljivo, i pre svega, stavi mu do znanja da ti je vaše drugarstvo najvažnije i da te, ako odbije, neće izgubiti kao prijatelja.

Koji su najpopularniji dejting sajtovi u Srbiji?

Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Najbolji za ozbiljnu vezu, korisnici 25+ godina
Lust logotype img-responsive
Lust
Najbolji za flert, pronađi novu simpatiju danas
Seks za sve logotype img-responsive
Seks za sve
Hot dejting sajtovi bez tabua i predrasuda

Pitanje o ljubavnom statusu

Bez obzira na to da li već znaš odgovor, direktno pitaj simpatiju da li je u vezi. Ako odgovori potvrdno, nasmeši se i kaži mu da ti je žao što to čuješ, jer bi inače volela da se družite. Čak i kad simpatiju pronađete preko sajtova za upoznavanje, nemojte se dvoumiti oko pitanja da li je u vezi. Uvek pitajte, tako će imati u vidu da ti se dopada a i može da uštedi vreme i tebi i njemu. Ako je odgovor negativan, pitaj ga ima li neke planove za kasnije. Ako i na ovo dobiješ „ne“ kao odgovor, put ti je čist, pozovi ga na druženje.

Izlazak sa društvom

Ilustracija 2

Kako bi izbegla pritisak koji može stvoriti poziv na sastanak, možeš da ga pozoveš na neko veće druženje, npr. na žurku, u bioskop, ili neki klub sa grupom prijatelja. Idealno bi bilo da pametno izabereš koje prijatelje ćeš pozvati, kako bi vam osigurala malo vremena nasamo.

Daj mu do znanja da ti se sviđa

SMS s vremena na vreme je odličan način da mu ukažeš na to da misliš na njega. Možeš mu napisati da si čula određenu pesmu i setila se njega, ili da si nešto videla ili čula što te je podsetilo na nešto o čemu ste pričali itd. Poenta je da misliš na njega. Niko ne šalje ovakve poruke iz čisto drugarskih pobuda, pa će verovatno i on početi da misli na tebe.

Naravno, nikako nemoj preterivati sa porukama

Pitaj ga za pomoć

Ilustracija 3

Muškarci vole da budu tu za damu, da pomognu, zaštite, učine. Na ovaj način pokazaćeš mu više stvari – da uviđaš i ceniš njegov dar, sposobnost, ili šta se već traži za zadatak, da ti je potreban neko ko će te zaštititi ili ti pomoći, i povrh svega, da bi on mogao biti pravi za to. Iskoristi ovo na najbolji mogući način i ne ustručavaj se da ga pitaš za pomoć, čak i ako ti nije baš zaista potrebna. To može biti bilo šta, od spremanja ispita, preko sitnih popravki, do menjenja gume na autu, budi kreativna.

Ukradi mu jaknu

Ovo je podvrsta prethodnog saveta. Ako, npr. izađete sa društvom, pa se ti smrzneš, bilo stvarno bilo zarad njegove pažnje, (ako sam ne primeti i ne ponudi),pitaj ga da ti pozajmi jaknu, duks, kaput. Pozajmljena stvar je i inače odličan način da osiguraš ponovni susret. Pored toga, možeš mu u džepu ostaviti porukicu kojom ga pozivaš na sastanak i pozvati ga da pitaš je l’ možda ostalo nešto tvoje u džepu. Simpatično iznenađenje ako mu se sviđaš, i lak način da se izvuče ako nije zainteresovan.

Pusti svoje telo da govori

Ilustracija 4

Kada ste nasamo, nemoj da se udrveniš i koristiš samo reči. Ne ustručavaj se da ga gledaš u oči, slobodno mu tu i tamo dodirni ruku, igraj se svojom kosom, baci pogled na njegove usne... Ove zavodljive sitnice reći će mu da mu se dopadaš, i pomoći da se između vas stvari dalje prirodno odvijaju.

Pomozi mu da te sam pozove na sastanak

Ako već duže vreme u njegovom društvu osećaš signale da mu se dopadaš, možda je previše stidljiv ili nije siguran da si i ti zainteresovana. Zato ga, ako si sigurna da mu se sviđaš, slobodno pitaj zašto te još nije pozvao na sastanak. Ovo je više nego dovoljna pomoć i za najstidljivijeg dečka.

Otvoreni poziv na sastanak

Naposletku, možeš ga otvoreno, lično pozvati na sastanak. Šta je najgore što može da se desi? Da te odbije. I šta onda? Ništa, znaćeš na čemu si. Zato se ne ustručavaj i ne čekaj doveka da on načini prvi korak. Pitaj ga ima li neke planove za vikend, i ako nema, pozovi ga na sastanak. Dopadala mu se ili ne, svakako će ceniti tvoju hrabrost i iskrenost.

Da li Vam se dopada članak?
Hvala Vam na Vašem glasu
24 4

Autor članka

Autor
Natalia S.

Kod mene su muško-ženski odnosi uvek budili posebno interesovanje. Pišući o tome, nadam se da ću pomoći drugima, ali takođe da ću i sama pronaći svoju jaču polovinu.

Čitali ste o nama u

alo.rs blic.rs kurir.rs srbijadanas.rs mondo.rs