Ljubavni saveti za muškarce
Ilustracija

Pokloni, cveće i poljubac na prvom sastanku – da ili ne?

Mnogi muškarci se pitaju, pored ostalog, i da li bi bilo prikladno da donesu cveće na prvi sastanak. Možda neki poklončić kao znak pažnje i da li napraviti iskorak i poljubiti devojku?

Pomoći ćemo ti da rešiš tu dilemu.

Poklon – ne

Osim ako želiš da osvojiš sponzorušu, njoj bi se to dopalo. Ostalima bi bilo neprijatno. Preterano je i deluje napadno i očajnički. Zato obasipanje poklončićima ostavi za kasnije, kako se veza bude razvijala.

A kako stoji stvar sa cvećem?

I ovo ume da bude škakljiva tema. Kao i za poklon, i ovde važi pravilo – izbegavaj skupe, raskošne bukete. Biće prilika za to.

Za sada, ako želiš da pokažeš izuzetnu pažnju, odaberi jedan   cvet ili buketić poljskog ii baštenskog cveća. Ovo će biti neočekivan, šmekerski gest, i sve njene drugarice će znati za to.

Koji su najpopularniji dejting sajtovi u Srbiji?

Academic Singles logotype img-responsive
Academic Singles
Najbolji za ozbiljnu vezu, korisnici 25+ godina
Lust logotype img-responsive
Lust
Najbolji za flert, pronađi novu simpatiju danas
Tajni kontakt logotype img-responsive
Tajni kontakt
Hot dejting sajtovi bez tabua i predrasuda

Koje cveće odabrati?

  • Ruža je prefinjena klasika, pa se možeš opredeliti za jednu crvenu ružu.
  • Hrizantema, gerber, ili suncokret iskazuju optimizam i uživanje, pa su prikladan izbor ako ideš na sastanak naslepo ili upoznaješ devojku sa interneta.
  • Lala je luksuzni, galantni izbor, koji će oduševiti i devojke koje vole da budu malo razmažene.
  • Iako karanfil govori da si zabavna, vesela osoba, kod nas ima drugačiju konotaciju i malo koja devojka bi mu se obradovala.

Ako se pojaviš na prvom sastanku sa cvetom, iznenadićeš je pažnjom i svakako ćeš delovati šmekerski, a to i želiš.

Ako, pak, odlučiš da preskočiš ovaj korak, i to je u redu – i sasvim uobičajeno. Naročito ukoliko ste se odlučili da upoznate devojku ili dečka onlajn, tu postoji mogućnost virtuelnog slanja cveća.

Poljubac na prvom sastanku

Ako pitaš različite ljude da li je u redu i da li bi uopšte trebalo da poljubiš devojku ili dečka na prvom sastanku, dobićeš sve moguće odgovore:

Da, obavezno!

Ne, nikako!

Ostavi to za drugi, treći, četvrti sastanak.

Nemoj to da propustiš, misliće da ti se ne sviđa.

Samo ako ti se mnogo, mnogo svidi.

Da, čak i ako sastanak nije bio baš nešto, čisto da vidiš može li tu ipak biti nečeg...

I tako u nedogled. Svako ima svoje mišljenje o ovom pitanju, a ti treba da odabereš svoj stav.

Obe opcije imaju svoje dobre i loše strane. Pa tako, ako se poljubite na prvom sastanku, stavljaš osobi do znanja da ti se dopada. Pored toga, u prilici si da proceniš ima li među vama hemije i kako bi, verovatno, izgledalo nešto više od poljupca.

S druge strane, poznajete se sasvim kratko, još uvek ste stranci takoreći, a poljubac je intiman čin. Sigurno ne želiš da se ljubiš sa nekim ko to radi sa svima.

Bilo kako bilo, stavovi su podeljeni, i ovde nema određenih pravila, osim toga da se prema njoj ili njemu ophodiš sa poštovanjem i radite samo ono što oboje želite i u čemu uživate. Postavi granice i poštuj tuđe. Ako ti se baš dopada i proveli ste divno vreme zajedno, ukaže se savršena prilika i govor tela očigledno pokazuje da je i on ili ona na istoj vibraciji, što da ne?

Da li Vam se dopada članak?
Hvala Vam na Vašem glasu
5 0

Autor članka

Autor
Natalia S.

Kod mene su muško-ženski odnosi uvek budili posebno interesovanje. Pišući o tome, nadam se da ću pomoći drugima, ali takođe da ću i sama pronaći svoju jaču polovinu.

Čitali ste o nama u

alo.rs blic.rs kurir.rs srbijadanas.rs mondo.rs